voetbalzone

Update: Nachtmerrie Chelsea-mandekker komt uit: streep door EK

Bart Kruyt08 feb 2016, 18:10
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2016, 18:10
Advertentie

Kurt Zouma lijkt serieus te moeten vrezen voor het missen van het EK in eigen land. De verdediger van Chelsea heeft weliswaar al een tijdje niet meer voor de Franse ploeg gespeeld, maar hij is dit seizoen een vaste basisspeler bij zijn ploeg en hoopte daarom op een uitnodiging van Didier Deschamps. Zouma lijkt er echter voorlopig wel even uit te zijn.

voetbalzone

De mandekker van Chelsea moest zondag tegen Manchester United met een brancard van het veld gehaald worden, nadat hij verkeerd terecht was gekomen. Nadat Zouma de bal had weggekopt, knakte zijn rechterknie bij de landing naar achteren. De verdediger schreeuwde het uit van de pijn en er wordt al rekening gehouden met een langdurige blessure.

Zouma lijkt maandenlang te zijn uitgeschakeld, wat betekent dat hij het restant van dit seizoen en waarschijnlijk ook het EK zal moeten missen. De tweevoudig Frans international deed dit voetbaljaar in 23 van de 25 competitiewedstrijden van Chelsea mee.

Update 8 februari 19.10 uur - Nachtmerrie Chelsea-mandekker komt uit: streep door EK
Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk kan tijdens het EK, dat tussen 10 juni en 10 juli gespeeld gaat worden, geen beroep doen op Kurt Zouma. Diens werkgever Chelsea communiceert via de officiële kanalen dat de mandekker in de wedstrijd tegen Manchester United schade heeft opgelopen aan zijn voorste kruisband. Zouma gaat binnen twee dagen onder het mes en het herstel zal circa zes maanden duren. De 21-jarige verdediger kan zich dus richten op volgend seizoen.

Bezig met laden …