voetbalzone

Update: NEC bestudeert verhoogd bod uit Rusland op aanvoerder

Bart Kruyt14 jan 2016, 09:28
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2016, 09:28
Advertentie

Rens van Eijden heeft laten weten dat hij openstaat voor een transfer naar Dynamo Moskou en NEC is bereid om mee te werken. Dan moet wel het juiste bedrag op tafel komen: de huidige nummer zes van de Eredivisie heeft het eerste bod van Dynamo afgewezen.

voetbalzone

De 27-jarige Van Eijden heeft een aflopend contract bij NEC, maar toch willen de Nijmegenaren nog ongeveer 500.000 euro ontvangen voor hun aanvoerder. “Wij laten Rens niet zomaar de deur uitlopen”, verklaart algemeen directeur Bart van Ingen van NEC in De Gelderlander. “Daarom hebben we dit openingsbod afgewezen. Maar we zijn nog gewoon in onderhandeling.”

“We gunnen Rens een transfer, laat daarover geen misverstand bestaan”, legt Van Ingen uit. "Maar de prijs moet goed zijn voor onze aanvoerder en sterkhouder. Wij willen Rens in principe dolgraag behouden voor NEC. Dus dat zegt genoeg.” NEC heeft de vijf ton ook nodig om een opvolger voor Van Eijden binnen te halen.

Van Eijden speelt sinds 2009 bij NEC. De verdediger degradeerde met de club naar de Jupiler League, maar promoveerde een jaar later weer. Bij Dynamo Moskou kan Van Eijden ploeggenoot worden van Alexander Büttner, al heeft de linksback te kennen gegeven dat hij wil vertrekken.

Update 8 januari 15.52 uur - 'NEC sprak al met mogelijke opvolger aanvoerder Van Eijden'
NEC heeft een eerste bod van Dynamo Moskou op Rens van Eijden afgewezen, maar de onderhandelingen zijn nog niet afgebroken. De Nijmegenaren houden rekening met een vertrek van hun aanvoerder en hebben reeds met een mogelijke opvolger gesproken: Mikael Dyrestam. Dat meldt De Gelderlander. De Zweedse verdediger, tweevoudig international en voor het laatst spelend voor het Noorse Aalesund, is momenteel transfervrij.

Update 14 januari 10.28 uur - NEC bestudeert verhoogd bod uit Rusland op aanvoerder
NEC wees een eerste bod van Dynamo Moskou op Rens van Eijden af, maar de Russen geven de strijd om de komst van de verdediger niet zomaar op. De Gelderlander meldt dat er inmiddels een verhoogd bod is uitgebracht en dat de onderhandelingen nog gaande zijn. Van Eijden is het zelf al eens met Dynamo over een contract en hoopt dat de clubs er snel uit zullen komen.

Bezig met laden …