voetbalzone

Update: Neeskens heeft krediet in Zuid-Afrika verspeeld en staat op straat

Bart Kruyt02 dec 2012, 17:52
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2012, 17:52
Advertentie

Johan Neeskens beleeft een vervelende tijd in Zuid-Afrika. De Nederlander is hoofdtrainer bij Mamelodi Sundowns, dat uit de eerste zes wedstrijden van het seizoen slechts vier punten heeft gehaald. Afgelopen zondag ging het mis tegen Moroka Swallows (2-0 nederlaag) en de fans van Mamelodi lieten duidelijk weten dat zij willen dat Neeskens ontslagen wordt.

De voormalig international werd bekogeld door woedende supporters. "Niet normaal wat er na die wedstrijd allemaal naar zijn hoofd werd gegooid", vertelt Sander Westerveld, doelman van het eveneens slecht gestarte Ajax Cape Town, aan Voetbal International. "De vuvuzela's vlogen in de rondte. Het is niet de eerste keer dat ze Neeskens moeten hebben, begin deze maand na een thuisnederlaag (tegen Maritzburg United, 1-2, red.) probeerden fans ook al de kleedkamer te bestormen."

"Onder de huidige voorzitter had iedere andere trainer al moeten vertrekken", vervolgt Westerveld. "Neeskens heeft toch krediet opgebouwd. Maar hoe lang die president nog vertrouwen in hem houdt, is niet in te schatten. Want Mamelodi Sundowns voetbalde de eerste duels niet meer zo verzorgd en overtuigend als begin vorig seizoen. Eigenlijk zijn ze de huidige jaargang gestart zoals ze de vorige geëindigd zijn."

Update 2 december 18.52 uur - Neeskens heeft krediet in Zuid-Afrika verspeeld en staat op straat
Johan Neeskens had het in september en oktober al zwaar te verduren met de fans van Mamelodi Sundowns, maar het heeft tot december geduurd voordat de oefenmeester is ontslagen. De club uit Pretoria staat na twaalf competitiewedstrijden laatste op de ranglijst en zaterdag werd het team van Neeskens ook nog eens uitgeschakeld in het bekertoernooi. Dat was de druppel voor de clubleiding, die Neeskens na een dienstverband van anderhalf jaar heeft ontslagen. Dat meldt persbureau ANP. Overigens beschikt Mamelodi over de duurste selectie van alle Zuid-Afrikaanse ploegen.

Bezig met laden …