voetbalzone

Update: Neres is vertrouwen van bondscoach Tite kwijtgeraakt

Demen Bulbul22 jun 2019, 20:28
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2019, 20:28
Advertentie

David Neres lijkt zijn basisplaats kwijt te raken voor de derde en laatste groepswedstrijd van Brazilië op de Copa América, zaterdagavond in São Paulo tegen Peru. De buitenspeler van Ajax moet zijn plek in de basiself afstaan aan Éverton Soares, melden diverse Braziliaanse media vrijdagavond. Ook Richarlison raakt zijn basisplaats naar verluidt kwijt.

Neres was in de eerste twee groepswedstrijden tegen Bolivia (3-0 zege) en Venezuela (0-0) nog basisspeler. De Ajacied werd in beide duels echter vroegtijdig naar de kant gehaald door bondscoach Tite en kon met name in het duel met Venezuela geen potten breken. Neres werd tegen zowel Bolivia als Venezuela afgelost door Éverton en hij wist als invaller juist te imponeren.

Éverton wist tegen Bolivia te scoren, terwijl hij tegen Venezuela het nodige gevaar stichtte. Tite is kennelijk overtuigd geraakt van de 23-jarige aanvaller van Grêmio: het doorgaans goed ingelichte Globe Esporte weet dat Éverton Neres tegen Peru naar de reservebank verdrijft. Ook Richarlison lijkt na twee opeenvolgende basisplaatsen naar de reservebank te verdwijnen, met de naderende rentree van Gabriel Jesus. Aanvalsleider Roberto Firmino behoudt zijn basisplaats; de inzetbaarheid van Fernandinho is nog onzeker vanwege fysieke klachten.

De wedstrijd van aankomende zaterdag tegen Peru is voor Brazilië cruciaal. Beide landen hebben na twee duels vier punten en leiden zodoende samen de dans in Groep A. Venezuela heeft twee punten en staat tegenover het nog puntloze Bolivia. De twee beste landen uit iedere groep stoten automatisch door naar de kwartfinales, net als de twee beste nummers drie.

Update 22 juni 20.28 uur - Neres is vertrouwen van bondscoach Tite kwijtgeraakt
David Neres begint zaterdagavond voor het eerst op de bank in de Copa América. Na basisplaatsen tegen Bolivia (3-0 zege) en Venezuela (0-0) moet de aanvaller van Ajax zijn plek tegen Peru vanaf 21.00 uur afstaan aan Éverton Soares. Bondscoach Tite laat ook collega-aanvaller Richarlison plaatsnemen op de bank. De voorhoede wordt in het laatste groepsduel gevormd door Éverton, Roberto Firmino en Gabriel Jesus.

Bezig met laden …