voetbalzone

Update: Neville stopt na twee decennia en kiest tussen twee banen

Daniel Cabot Kerkdijk08 jun 2013, 22:49
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2013, 22:49
Advertentie
/

Phil Neville gaat in de herfst van zijn loopbaan op zoek naar een nieuwe uitdaging. De verdediger annex aanvoerder van Everton heeft dinsdagmorgen via de officiële kanalen laten weten dat hij zijn aflopende contract op Goodison Park niet verlengt. Neville, 36 jaar, kwam medio 2005 over van Manchester United.

Neville weet nog niet waar hij zijn loopbaan vervolgt. "Het was een eer om speler en aanvoerder van Everton te zijn", erkent de oud-international op de clubsite van the Toffees. "Ik heb genoten van mijn tijd bij Everton en verlaat deze club met een trots gevoel. Everton zal altijd een plek in mijn hart hebben. Ik wil op topniveau blijven spelen, zolang ik daar fysiek in toe in staat ben. Ik zal tot het eind van het seizoen mijn best blijven doen om Everton zo hoog mogelijk te laten eindigen."

Neville, pas de zevende speler die meer dan 500 Premier League-duels achter zijn naam heeft staan, speelde 303 officiële duels voor Everton. Scoren deed hij maar acht keer. Na het vertrek van David Weir naar Rangers FC, in januari 2007, werd Neville de nieuwe aanvoerder van Everton. In dienst van Manchester United pakte liefst elf prijzen: onder meer zes landstitels en de Champions League.

Update 8 juni 22.49 uur - Neville stopt na twee decennia en kiest tussen twee banen
Phil Neville hangt zijn kicksen na negentien jaar betaald voetbal in de wilgen. De verdediger annex middenvelder heeft besloten dat hij niet op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en per direct stopt als voetballer. Dat maakte de 36-jarige Neville na de uitschakeling van Jong Engeland op het EK Onder-21 in Israël bekend; hij is daar de assistent van bondscoach Stuart Pearce. Neville, die verder wil in de media of als trainer, won zes keer de Engelse landstitel, driemaal de FA Cup en één keer de Champions League bij Manchester United alvorens hij naar Everton vertrok.

Bezig met laden …