voetbalzone

Update: New York Red Bulls legt transfervrije Márquez vast

Bart Kruyt02 aug 2010, 22:05
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2010, 22:05
Advertentie

New York Red Bulls zal vermoedelijk dinsdag de komst van Rafael Márquez wereldkundig maken. De verdediger wordt al een tijdje met de Amerikaanse club in verband gebracht en Red Bulls meldt nu op haar officiële website dat zij dinsdag een nieuwe, buitenlandse ster zal presenteren. De club wil niet bevestigen of het om Márquez gaat.

/

Alles wijst daar wel op. De Mexicaanse verdediger kreeg van Barcelona een transfervrije status en wordt al weken met een overgang naar New York in verband gebracht. Red Bulls strikte al eerder Thierry Henry van Barcelona en heeft met Juan Pablo Angel een tweede speler die boven het salarisplafond zit. Iedere Amerikaanse club mag drie van dit soort spelers hebben.

Dinsdag wordt dus duidelijk welke derde buitenlandse grootverdiener voor Red Bulls gaat spelen. De 31-jarige Márquez heeft er zeven seizoenen bij Barcelona opzitten en speelde in die periode 163 competitiewedstrijden, waarvan vijftien in het afgelopen seizoen. Eerder stond de 95-voudig international onder contract bij AS Monaco en het Mexicaanse Atlas.

Update 22:05 uur - New York Red Bulls legt Márquez vast
New York Red Bulls zou eigenlijk pas dinsdag de komst van een nieuwe speler wereldkundig maken, maar de club wilde haar supporters klaarblijkelijk niet langer in spanning houden. Op de officiële website maakt Red Bulls bekend dat Rafael Márquez is vastgelegd. "Hoewel ik de kans had om mijn contract bij Barcelona uit te dienen, was dit een kans die ik niet kon laten lopen", zei de Mexicaan. Voor hoeveel jaar Márquez tekent is nog niet bekend: dinsdag wordt hij voorgesteld aan de pers.

Bezig met laden …