voetbalzone

Update: Niet Beenhakker maar Koller nieuwe bondscoach Oostenrijk

Peter Nusselder04 okt 2011, 10:00
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2011, 10:00
Advertentie

Leo Beenhakker is nog maar amper een maand bij het Hongaarse Újpest FC in dienst als technisch directeur, maar het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan bij de 69-jarige Rotterdammer. Media in Oostenrijk laten vrijdag weten dat de ervaren oefenmeester zich heeft aangeboden al bondscoach.

/

De Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB) gaat niet verder met Didi Constantini, nadat die er niet in is geslaagd om zich met zijn ploeg te plaatsen voor het EK van 2012 in Polen en Oekraïne. Beenhakker ziet zichzelf als opvolger van Constantini en hoeft er niet rijk van te worden. “Het zou een mooie functie zijn”, vertelt de Nederlander aan Heute. “Geld is niet van groot belang, het gaat om de ambitie.”

Als Beenhakker als keuzeheer van de Oostenrijkse nationale ploeg aan de slag gaat legt hij de let hoog. Het doel van de coach is in dat geval duidelijk: “Kwalificatie voor het WK in 2014. Ik zou de Oostenrijkers verdomd graag gelukkig maken”, kijkt Beenhakker vooruit. Het contract van Constantini met de ÖFB loopt af en wordt niet verlengd.

Update 13 september 17:40 uur - Wellicht nieuwe baan voor Beenhakker na vertrek Constantini
Dietmar Constantini vertrekt per direct als bondscoach van Oostenrijk. Totdat een opvolger is benoemd, neemt sportief directeur Willi Ruttensteiner de taken van Constantini over. Eerst wilde Constantini de resterende maanden uitzitten, maar hij heeft nu besloten onmiddellijk weg te gaan. Sturm Graz-coach Franco Foda lijkt een belangrijke kandidaat om als keuzeheer aan de slag te gaan, maar recentelijk wierp ook Leo Beenhakker een balletje op in de media.

Update 4 oktober 10:00 uur - Niet Beenhakker maar Koller nieuwe bondscoach Oostenrijk
Leo Beenhakker zei een dienstverband bij de ÖFB wel te zien zitten, maar de Nederlander wordt niet de nieuwe bondscoach van Oostenrijk. Marcel Koller is aangesteld als opvolger van Dietmar Constantini en moet het afgegleden land weer enig aanzien geven in Europa. Frenk Schinkels zet zijn vraagtekens bij de keuze van Oostenrijkse bond: "Ik kan niet zeggen dat hij geen kwaliteiten heeft", zei de Nederlandse oud-prof, in Oostenrijk als analist werkzaam, tegen Voetbal International. "Maar Koller, dat is toch geen grote naam en niet iemand met grote ervaring. Ik had liever Foda, Jara of de interne oplossing Herzog gezien."

Bezig met laden …