voetbalzone

Update: Niet verbaasde Jans 'op dit moment' niet ontslagen bij Standard

Daniel Cabot Kerkdijk22 okt 2012, 19:50
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2012, 19:50
Advertentie

Ron Jans is naar verluidt niet langer trainer van Standard Luik. De Nederlandse oefenmeester zal volgens Belgische media in de loop van de avond bedankt worden voor bewezen diensten. De club uit Luik heeft nog niet op de berichtgeving gereageerd, maar Jans staat al weken onder druk.

/

Jans is naar verluidt het voornaamste slachtoffer van de zwakke start van Standard Luik aan het nieuwe seizoen. Na elf speeldagen in de Jupiler Pro League staat de teller pas op dertien punten, terwijl de verwachtingen bij les Rouches altijd torenhoog zijn. Een week geleden werd weliswaar van landskampioen Anderlecht gewonnen, maar dat lijkt een toevalstreffer te zijn geweest. Zondag was Bergen te sterk.

Jans was in Nederland jarenlang werkzaam voor FC Groningen en sc Heerenveen. In Friesland kreeg de oefenmeester uit Zwolle geen nieuw contract aangeboden en zodoende opteerde de voormalig linksbuiten voor een contract in het buitenland. De keuze viel verrassend op Standard Luik, waar veel trainers hun Waterloo vonden.

Update 22 oktober 19.50 uur - Niet verbaasde Jans 'op dit moment' niet ontslagen bij Standard
Ron Jans weet zelf nog niets van een ontslag bij Standard Luik. "Op dit moment ben ik niet ontslagen", zegt de trainer maandagavond in gesprek met Voetbal International. "Ik heb de voorzitter aan de lijn gehad en die vroeg of ik het gelezen had over mijn ontslag. Hij vroeg zich af waar het vandaan komt. Maar dat ik ter discussie sta is niet vreemd. Standard is een topclub."

Bezig met laden …