voetbalzone

Update: Nieuws over Xabi Alonso blijkt voorbarig: ‘Nog niet het moment’

Erik van Dam23 jun 2014, 14:27
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2014, 14:27
Advertentie

Xabi Alonso heeft besloten dat de wedstrijd Australië-Spanje zijn laatste wordt als international. De 32-jarige middenvelder zet daarna een punt achter zijn loopbaan bij la Furia Roja. Als Alonso in actie komt tegen Australië zal dat zijn 114e interland zijn. Hij maakte met Spanje grote successen mee, maar sluit af na een dieptepunt in de recente historie.

voetbalzone

Alonso debuteerde elf jaar geleden, als talent van Real Sociedad, in de nationale ploeg. In 2008 werd hij Europees kampioen, in 2010 wereldkampioen en in 2012 opnieuw Europees kampioen. Maandag staat hij voor de allerlaatste keer op het veld in een interland van Spanje. Met zijn club Real Madrid voert hij onderhandelingen over een nieuw contract en volgens Marca stond de afspraak al dat hij zou stoppen als international.

Carlo Ancelotti zal blij zijn dat zijn regisseur op het middenveld tussendoor straks meer rust zal hebben om op krachten te komen. Het soms slopende schema van de nationale ploeg brak ook Alonso op in het verleden. De Bask uitte deze week kritiek op enkele collega’s, die hij overigens niet bij naam noemde. Hij merkte op dat bij sommige teamgenoten de gretigheid om prijzen te winnen wellicht verdwenen was.

Update 23 juni 14.27 uur - Nieuws over Xabi Alonso blijkt voorbarig: ‘Nog niet het moment’
Xabi Alonso zou volgens Marca na het zeer teleurstellend verlopen WK een punt achter zijn interlandloopbaan willen zetten, maar de controleur van Real Madrid heeft nog helemaal geen puntjes op de i gezet. “Ik heb nog geen beslissing genomen. Ik wil dat het WK voorbij is en dan ga ik op vakantie mijn hoofd leegmaken. Pas daarna zal ik knopen gaan doorhakken. Dit is nog niet het juiste moment”, aldus de middenvelder, die nog scoorde in het met 1-5 verloren duel met Oranje, tegen Onda Cero.

Bezig met laden …