voetbalzone

Update: Nijland geeft toe: ‘Wij hebben er overheen gelezen, onze fout’

Peter Nusselder11 aug 2014, 12:48
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2014, 12:48
Advertentie

Hans Nijland is zich van geen kwaad bewust. De algemeen directeur van FC Groningen heeft van Fredi Bobic, de technisch directeur van VfB Stuttgart, te horen gekregen dat hij respectloos zou hebben gehandeld. Nijland is echter van mening dat hij helemaal niets verkeerd heeft gedaan.

voetbalzone

Bobic maakt er een probleem van dat de Groningers naar buiten hebben gebracht hoeveel de Duitse club heeft betaald voor Filip Kostic (zes miljoen euro plus mogelijk nog een extra miljoen aan bonussen), terwijl er zou zijn afgesproken dat hierover geen mededelingen gedaan zouden worden. Bobic nam dit vooral Nijland kwalijk en gaf aan dat ‘blijkbaar iemand zich moest profileren”, vertelde de Stuttgart-manager.

De directeur van Groningen kan zich niet vinden in de beschuldigingen van die Schwaben. Volgens hem is er niets afgesproken over een gezamenlijk stilzwijgen: “Wij zijn een volksclub en geven altijd openheid over transferbedragen tenzij de andere partij heel duidelijk aangeeft dat dit niet mag. En dat is niet gebeurd”, maakt de beleidsbepaler maandagochtend duidelijk in gesprek met RTV Noord.

Update 11 augustus 12.48 uur - Nijland geeft toe: ‘Wij hebben er overheen gelezen, onze fout’
Hans Nijland voelde zich onheus bejegend door technisch directeur Fredi Bobic van VfB Stuttgart, maar de beleidsbepaler van FC Groningen moet bij nader inzien toegeven dat de Duitse kritiek terecht was; Bobic meende dat Stuttgart en Groningen hadden afgesproken dat de clubs geen mededelingen zouden doen over de hoogte van de transfersom van Filip Kostic en dat blijkt te kloppen.

Tegenover RTV Noord geeft de algemeen directeur van de Groningers toe dat deze regel inderdaad zwart op wit stond en dat hij het dus niet bij het rechte eind had. “Wij hebben er overheen gelezen. Onze fout. Ik heb onze excuses aangeboden”, heeft Nijland laten weten.

Bezig met laden …