voetbalzone

Update: Nog vier Mexicanen met verboden middel in lichaam

Bart Kruyt01 jul 2011, 22:20
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2011, 22:20
Advertentie

Felipe Calderon, de president van Mexico, neemt het op voor Francisco Maza Rodriguez. De verdediger van PSV werd evenals vier Mexicaanse ploeggenoten uit de selectie gezet tijdens het toernooi om de Gold Cup, daar zij betrapt werden op het gebruik van een verboden middel. Calderon gelooft echter in de onschuld van de internationals.

Rodriguez en zijn ploeggenoten testten positief op het gebruik van clenbuterol , maar weten nergens van af. “Ik geloof in de jongens, ze hadden niets kwaads in de zin”, schrijft Calderon op de website van de Mexicaanse voetbalbond. Volgens de FMF hebben de internationals besmet vlees gegeten. “Ik acht de verklaring geloofwaardig”, aldus president Calderon. “Het is geen toeval dat meteen vijf spelers een positieve test aflegden.”

Als de contra-expertise het resultaat bevestigt, dreigt voor het vijftal een schorsing van maximaal twee jaar. Marcel Brands, technisch manager van PSV, liet zaterdag al weten dat hij niet verwacht dat Maza een schorsing opgelegd zal krijgen. De vier andere internationals die positief testten spelen allemaal nog in de Mexicaanse competitie.

Update 17:33 uur - Na PSV ook Mexicaanse bond aan kant van Rodríguez
De Mexicaanse voetbalbond verwacht dat PSV’er Francisco Maza Rodríguez binnen nu en veertien dagen onschuldig wordt bevonden aan het gebruik van verboden middelen. Dat heeft de directeur van de bond per brief en ook telefonisch laten weten aan PSV, meldt die club dinsdag via de officiële kanalen. Maza en vier andere internationals testten positief op het middel clenbuterol. Waarschijnlijk is vervuild vlees de oorzaak geweest.

Update 10:20 uur - Mexicaanse internationals lijken spoedig te worden vrijgesproken
De Mexicaanse voetbalbond (FMF) zegt te verwachten dat PSV'er Francisco Rodríguez, die in de Verenigde Staten positief testte op clenbuterol, op korte termijn zal worden vrijgesproken. Bij een nieuwe test bleek dat er noch bij Rodríguez noch bij de vier andere Mexicaanse internationals sporen van het verboden middel zijn aangetroffen. Het vijftal werden na de test in de VS uitgesloten van deelname aan de Gold Cup. Ook zonder hen wist Mexico de kwartfinales te bereiken.

Update 18:30 uur - Mexicaanse internationals vragen contra-expertise aan
De vijf Mexicaanse voetballers die positief zijn bevonden op de verboden stof clenbuterol, waaronder PSV-verdediger Francisco Rodríguez, hebben een officiële contra-expertise aangevraagd. Dat heeft de Mexicaanse voetbalbond woensdag bekendgemaakt. Het vijftal heeft op eigen verzoek al een tweede test laten doen in Los Angeles en daaruit kwam niets bijzonders naar voren. De verwachting is dan ook dat de internationals zullen worden vrijgesproken.

Update vrijdag 1 juli 22:30 uur - Nog vier Mexicanen met verboden middel in lichaam
De Gold Cup is inmiddels voorbij, maar de Mexicaanse zorgen niet. Na het toernooi zijn er nog eens vier internationals gevonden die het verboden middel clenbuterol in hun lichaam hadden zitten. Zij werden echter niet gepakt bij de dopingcontrole, meldt een FIFA-official aan Reuters: "Het waren ook slechts sporen van clenbuterol, het was te weinig om als doping door te gaan. Maar het is wel opvallend dat negen spelers het middel nu in hun lichaam hadden zitten." Het is onbekend om welke vier extra internationals het gaat.

Bezig met laden …