voetbalzone

Update: Nooij wil bijtekenen in Mozambique maar hoopt ook op WK

Bart Kruyt25 jan 2010, 15:25
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2010, 15:25
Advertentie

Mart Nooij mag mogelijk toch langer in Mozambique blijven. Na de uitschakeling in de Afrika Cup liet bondsvoorzitter Fezal Sidat weten dat het contract van de Nederlander niet verlengd zou worden, maar hij heeft voor zijn beurt gesproken. Vice-voorzitter Antonio Chambal stelt tegenover het AFP dat er nog geen beslissing is genomen.

/

Het contract van Nooij in het Afrikaanse land loopt tot 31 januari door. De Nederlander wist Mozambique voor het eerst sinds jaren weer eens op de Afrika Cup te krijgen, maar tot teleurstelling van de bondsleden kwam het land niet verder dan de groepsfase. Sidat vond dat Nooij gefaald had en zei dat het contract niet verlengd zou worden.

Chambal stelt nu echter dat er nog geen beslissing is genomen: “Fezal sprak in de heat of the moment”, zei de vice-preses. “We zijn momenteel aan het onderhandelen en hebben nog geen beslissing genomen. Fezal was waarschijnlijk teleurgesteld na het verlies en explodeerde, maar hij heeft niet gesproken met de rest van het bestuur. We hopen snel duidelijkheid te kunnen geven.”

Update 16:25 uur - Nooij ziet nieuw contract bij Mozambique wel zitten
Mart Nooij voelt wel wat voor een langer verblijf bij Mozambique. De Nederlander is gelukkig in het Afrikaanse land, maar wil wel bedingen dat hij mogelijk een aantal maanden een klus erbij mag doen. Het WK, komende zomer in Zuid-Afrika, lonkt namelijk. De Heemskerker heeft door de prestaties van Mozambique de interesse gewekt van andere Afrikaanse landen.

"We hebben als Mozambique veel waardering gekregen voor de manier waarop we hebben gespeeld op het toernooi om de Afrika Cup. En dat geldt ook voor mij persoonlijk'', aldus Nooij tegenover het ANP. "Maar laten we eerst rustig afwachten tot de Afrika Cup is afgelopen. Wie weet wat er dan nog allemaal gaat gebeuren."

Bezig met laden …