voetbalzone

Update: Noors talent zonder contract weg uit Friesland: ‘Heeft tijd nodig’

Peter Nusselder04 jun 2014, 14:35
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2014, 14:35
Advertentie

Als er maandag niets misgaat tijdens de medische keuring van Jordy Buijs en Morten Thorsby, zullen de twee worden gepresenteerd als de zomeraanwinsten van sc Heerenveen. Op veel meer versterkingen hoeft trainer Dwight Lodeweges de komende tijd niet te rekenen in Friesland.

voetbalzone

Volgens technisch manager Hans Vonk beschikt Heerenveen momenteel niet over de financiële middelen om meer nieuwe spelers aan te trekken. “Voorlopig laten we het hierbij, tenzij er jongens weggaan. We zullen nu moeten verkopen om te kunnen kopen”, legt de beleidsbepaler uit in de Leeuwarder Courant. De kans dat er spelers uit het Abe Lenstra Stadion vertrekken is overigens nog wel aanwezig.

Vooral voor spits Alfred Finnbogason, afgelopen seizoen de topscorer van de Eredivisie, is er belangstelling. Rajiv van La Parra verlengt zijn contract niet, maar hij wordt vervangen door Yanic Wildschut; de vleugelaanvaller werd vorig seizoen verhuurd aan ADO Den Haag. Vonk verwacht ondertussen veel van de achttienjarige Thorsby, die wordt overgenomen van Stabaek. “Het zou me niet verbazen als hij zich heel snel aanpast aan de Eredivisie. Hij heeft een ongelooflijk spelinzicht, oog voor de bal en de positie.”

Update 4 juni 14.35 uur - Noors talent zonder contract weg uit Friesland: ‘Heeft tijd nodig’
Het Noorse talent Morten Thorsby dacht maandag een vijfjarig contract te tekenen bij sc Heerenveen, maar hij trok zonder contract terug naar Scandinavië voor wedstrijden van Noorwegen Onder-19. “Het heeft nog wat tijd nodig”, zegt manager Hans Vonk van de Friezen tegen de Leeuwarder Courant. De onderhandelingen met Stabaek, de huidige club van Thorsby, zijn nog niet afgerond. “Hopelijk gaat dat snel gebeuren”, klinkt het.

Bezig met laden …