Update: Odd Grenland wil kopbal van eigen helft in recordboek opnemen

Bart Kruyt27 sep 2011, 16:28
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2011, 16:28

Jone Samuelsen maakte zondagavond zijn vierde doelpunt voor Odd Grenland en vond wel een heel bijzondere manier om deze treffer te kunnen bijschrijven. De Noorse middenvelder profiteerde in de thuiswedstrijd tegen Tromso van het feit dat de vijandelijke keeper mee naar voren was gegaan en scoorde in blessuretijd van eigen helft. Opvallend genoeg deed hij dat met het hoofd.

Tromso stond in de Noorse Tippeligaen met 2-1 achter tegen Odd Grenland en probeerde in de absolute slotfase nog een gelijkmaker te forceren. Doelman Marcus Sahlman ging mee naar voren voor de vermoedelijk laatste corner van de wedstrijd, maar zag Tromso met de schrik vrijkomen. Steffen Hagen ramde de bal naar voren.

Op de helft van Tromso kopte één van de overgebleven verdedigers van de bezoekers de bal weg, maar op het hoofd van Samuelsen. Die slaagde er in om met een krachtige kopbal het lege doel te vinden: 3-1. Het betekende het slotakkoord van de wedstrijd en Odd Grenland steeg dankzij de overwinning naar de achtste plaats op de ranglijst.

Update 27 september 16:28 uur - Odd Grenland wil kopbal van eigen helft in recordboek opnemen
Jone Samuelsen heeft nog nooit zoveel interviewaanvragen in één dag tijd ontvangen. De middenvelder van Odd Grenland scoorde zondagavond met een kopbal van eigen helft en volgens zijn werkgever is dat goed voor een plekje in het Guinness book of Records. "Volgens onze informatie is dit de kopbal die de grootste afstand ooit heeft afgelegd. Wij hebben 57,3 meter gemeten", zei Grenland-manager Tore Andersen. Samuelsen moest overigens bekennen dat hij niet expres op doel kopte: "Ik had eerlijk gezegd geen idee dat er geen keeper op doel stond."