voetbalzone

Update: Oekraïense voetbalbond stelt opvolger van Blokhin aan

Thijs Post26 dec 2012, 13:05
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2012, 13:05
Advertentie

Andriy Shevchenko maakte in juli een einde aan zijn achttienjarige loopbaan als topspeler, maar de voetbalwereld is waarschijnlijk nog niet van de 36-jarige oud-aanvaller af. De Oekraïense voetbalbond FFU heeft Shevchenko namelijk gevraagd om bondscoach te worden van de nationale ploeg.

/

“De voorzitter van de voetbalbond, Anatoliy Konkov, heeft Shevchenko gevraagd om bondscoach te worden”, luidt een korte verklaring via de officiële kanalen van de bond. De positie kwam vrij toen Oleh Blokhin een aanbieding van Dynamo Kiev, de laatste club van Shevchenko, accepteerde. Shevchenko heeft nog niet gereageerd op de vraag van de bond.

Shevchenko is topscorer aller tijden van de nationale ploeg van Oekraïne met 48 doelpunten in 111 interlands. In clubverband begon hij bij Dynamo Kiev, om vervolgens naam te maken bij AC Milan. Daar ontpopte hij zich tot een van de beste spitsen van Europa. Zijn avontuur bij Chelsea werd een minder groot succes en ook zijn tweede periode bij AC Milan werd niet wat hij ervan gehoopt had. In de slotfase van zijn carrière vond hij in Kiev zijn draai weer terug.

Update 19 november 12.20 uur - Shevchenko slaat aanbod af: ‘Ik denk dat het voor mij te snel is’
De voetbalbond van Oekraïne moet verder zoeken naar een nieuwe bondscoach. Voorzitter Anatoliy Konkov opperde om levende legende Andriy Shevchenko, die onlangs een punt zette achter zijn carrière als voetballer, aan te stellen als opvolger van Oleg Blokhin. De oud-spits ziet daar echter van af, nadat het voorstel van Konkov een heftige discussie tot gevolg had in Oekraïne. “Ik ben blij met de reacties van alle voetbalexperts, die voor of tegen mijn benoeming waren. Die heb ik meegenomen in mijn overwegingen. Ik denk dat het voor mij te snel is om nu de nationale ploeg te gaan leiden.”

Update 20 november 16.49 uur - Redknapp maakt kans op baan na afzegging Shevchenko
De Oekraïense voetbalbond (FFU) wil Harry Redknapp graag aanstellen als nieuwe bondscoach. De Oost-Europeanen benaderden Andriy Shevchenko eerst om Oleg Blokhin op te volgen, maar Sheva bedankte voor de eer en zei het nog wat te vroeg te vinden om nu al bondscoach te worden. Daarom probeert de FFU het nu bij Redknapp. "De gesprekken met zijn management zijn begonnen", laat de bond weten. Redknapp is werkloos sinds hij ontslagen werd bij Tottenham Hotspur. Zijn voorkeur lijkt uit te gaan naar een nieuwe Premier League-club.

Update 26 december 14.05 uur - Oekraïense voetbalbond stelt opvolger van Blochin aan
De voetbalbond van Oekraïne heeft Michailo Fomenko benoemd als nieuwe bondscoach. De Zweed Sven-Göran Eriksson was ook in beeld voor de functie. Maar bij een bezoek vorige week in Kiev, kwamen de partijen er niet uit. Fomenko volgt Oleg Blokhin op, die zijn functie na het EK neerlegde. De 64-jarige Fomenko speelde in het verleden voor Dinamo Kiev. Hij was coach bij diverse clubs in Oekraïne.

Bezig met laden …