voetbalzone

Update: Oekraïne-Frankrijk door noodweer niet voor 19:00 uur hervat

Erik van Dam15 jun 2012, 18:30
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2012, 18:30
Advertentie
/

De wedstrijd Oekraïne - Frankrijk in Groep D van het EK is vrijdag tijdelijk stilgelegd. De twee landen trapten om 18:00 uur af voor hun tweede wedstrijd van het toernooi, maar al na zes minuten besloot scheidsrechter Björn Kuipers dat het niet meer verantwoord was door te blijven voetballen. De regen komt met bakken uit de lucht zetten, hetgeen het veld drassig maakt en de spelers in rap tempo doorweekt.

Behalve fikse regen is er ook sprake van bliksem. Delen van het stadion kampten binnen enkele minuten met een redelijke laag water. Kuipers dirigeerde de internationals na enkele minuten daarom naar binnen, in afwachting van eventuele verbetering van het weer. Voorlopig is nog geen sprake van afgelasting.

Kuipers lijkt het even aan te kijken en vervolgens te beslissen of de wedstrijd vervolgd wordt of niet. Oekraïne won de eerste groepswedstrijd met 2-1 van Zweden, terwijl Frankrijk met 1-1 remiseerde tegen Engeland. Als Oekraïne weet te winnen, is men verzekerd van de kwartfinale.

Update 18:30 uur - Oekraïne-Frankrijk door noodweer niet voor 19:00 uur hervat
De EK-wedstrijd Oekraïne - Frankrijk wordt zeker niet voor 19:00 uur hervat. Arbiter van dienst Björn Kuipers en de UEFA wachten of er verbetering optreedt in de weeromstandigheden. Hevige regenval en bliksem brachten de veiligheid van de internationals in gevaar, waardoor Kuipers al na een paar minuten besloot te wedstrijd stil te leggen.

Bezig met laden …