voetbalzone

Update: Olympiakos pakt landstitel na uitspraak van strafcommissie

Bart Kruyt04 apr 2012, 16:25
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2012, 16:25
Advertentie

Supportersgeweld blijft een groot probleem in Griekenland. Zondagavond liep de topper tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus volledig uit de hand, toen toeschouwers het in de rust aan de stok kregen met de politie. Het duurde daardoor bijna drie kwartier voordat de tweede helft kon beginnen, maar kort in dit tweede bedrijf werd de wedstrijd definitief afgelast.

/

Bij de Griekse topper waren geen supporters van Olympiakos aanwezig, maar toch ontstonden er hevige rellen. Een groep van dertig tot veertig man, geconcentreerd rond de spelerstunnel van het Olympisch Stadion in Athene, opende het gevecht met de politie. Er werden vuurwerkbommen afgeschoten en stoelen en het scorebord vlogen in de fik. Drie brandweerwagens werden opgetrommeld om het vuur te doven.

De tweede helft ging nog wel van start, maar toen Djamel Abdoun zes minuten na rust voor de 0-1 voor Olympiakos zorgde, sloeg de vlam opnieuw in de pan. Scheidsrechter Anastasio Kakos zag daardoor geen andere oplossing meer dan tot definitieve staking over te gaan. Panathinaikos moest dit seizoen al eens een wedstrijd achter gesloten deuren spelen wegens problemen met de fans.

Update 23 maart 11:50 uur - Strijd om Griekse landstitel lijkt beslist na zware sancties
De Griekse voetbalbond (EPO) heeft Panathinaikos zware sancties opgelegd na de rellen in de topper tegen Olympiakos Piraeus. De wedstrijd tussen de twee rivalen werd gestaakt bij een 0-1-stand voor Olympiakos. De EPO trekt Panathinaikos drie punten af en volgend seizoen nog eens twee. Bovendien verliest men het duel met Olympiakos met 0-3, moet men een boete van 252.000 euro betalen en dient men vier thuiswedstrijden zonder publiek te spelen. In het klassement heeft Olympiakos, met nog vijf speeldagen te gaan, nu tien punten voorsprong op Panathinaikos.

Update 4 april 16:25 uur - Olympiakos pakt landstitel na uitspraak van strafcommissie
Olympiakos Piraeus mag zich officieel landskampioen van Griekenland noemen. Concurrent Panathinaikos ging woensdag zonder succes in hoger beroep tegen de aftrek van drie punten. De strafcommissie van de Griekse voetbalbond achtte de club opnieuw schuldig aan grote supportersrellen vorige maand tijdens de derby met Olympiakos. Panathinaikos houdt daardoor een achterstand van tien punten op Olympiakos. De Griekse competitie telt nog maar drie speelronden.

Bezig met laden …