voetbalzone

Update: 'Ontvoerde' keeper was zelf bezig met voorbereiden kidnap

Erik van Dam08 jan 2012, 06:15
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2012, 06:15
Advertentie

De familie van Omar Ortiz maakt angstige tijden door. De 35-jarige Mexicaan, die één keer het doel verdedigde van de nationale ploeg, is sinds woensdag spoorloos en niet een familielid of vriend van Ortiz heeft nog iets van hem vernomen. Gevreesd wordt dat Ortiz gekidnapt is; een situatie die vaker is voorgekomen bij (familie van) profvoetballers in Mexico en in Zuid-Amerika.

/

Ortiz werd woensdag voor het laatst gesignaleerd in de buurt van zijn huis in Nuevo Leon. Diverse Mexicaanse kranten berichten dat Ortiz zou zijn ontvoerd door een groep gewapende mannen. Die verhalen wil de politie echter niet bevestigen. De familie van Ortiz moest 48 uur wachten voordat zij de verdwijning van de man mochten aangeven; toen startte de politie een onderzoek.

Ortiz kwam in zijn carrière, die van 1997 tot 2010 duurde, uit voor louter Mexicaanse clubs: Monterrey, Celaya, Necaxa, Chiapas, Atlante en Chetumal. In 2002 kwam hij voor de eerste en laatste keer uit voor het nationale elftal. In april 2010 kwam zijn loopbaan tot een abrupt einde, toen de Mexicaanse bond hem voor twee jaar van de velden verbande, nadat hij positief testte tijdens een dopingcontrole.

Update 8 januari 07:15 uur - 'Ontvoerde' keeper was zelf bezig met voorbereiden kidnap
Een bizarre twist in de ontvoeringszaak rondom Omar Ortiz. De 35-jarige Mexicaanse keeper was sinds woensdag spoorloos en gevreesd werd dat Ortiz slachtoffer was geworden van een ontvoering, maar niets blijkt minder waar te zijn. De eenmalig international is inmiddels terecht en gearresteerd, omdat blijkt dat hij zelf bezig was met het voorbereiden van een kidnap. Ortiz had zich aangesloten bij een criminele bende en twee rijke personen uitgekozen die ontvoerd zouden kunnen worden.

De criminele organisatie zou één miljoen pesos, omgerekend ongeveer 58.000 euro, per ontvoerde zakenman eisen. Ortiz, die geen aandeel zou hebben bij de uiteindelijke ontvoering maar enkel bezig was met de voorbereiding, zou een tiende van dat bedrag krijgen: 5800 euro dus. "Ik ben sprakeloos", zei George W. Grayson, die zich namens de Mexicaanse politie als specialist met de zaak bezighield. "Dit bewijst dat de criminele organisaties overal openingen hebben."

Bezig met laden …