voetbalzone

Update: Ook Mondragón en Váldez kiezen voor club in VS

Erik van Dam20 jan 2011, 16:18
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2011, 16:18
Advertentie

Juan Pablo Ángel (35) vervolgt zijn lange profloopbaan in het shirt van Los Angeles Galaxy. De ervaren spits uit Colombia werd een maand geleden gekozen in draft en tekende woensdag (plaatselijke tijd) een contract bij de club van David Beckham en Landon Donovan. Ángel komt over van New York Red Bulls, waar hij de laatste vier jaar altijd in de dubbele cijfers eindigde. Eerder speelde hij voor Nacional, River Plate en Aston Villa.

/

Ángel maakte tussen 2007 en 2010 achtereenvolgens negentien, veertien, twaalf en dertien doelpunten in New York. Na een maand van speculatie en onderhandelen is de kogel nu door de kerk en vervolgt de Zuid-Amerikaan zijn carrière nog even in Los Angeles. “Zoals met elke deal waren er nog wat zaken, die geregeld moesten worden”, zegt de aanwinst nu op het digitale thuis van de Major League Soccer-club. “Ik ben altijd hoopvol gebleven en ben blij, dat mijn geduld nu beloond is.”

“Landon Donovan is waarschijnlijk de beste speler ooit in deze sport en David Beckham is een wereldklasse speler”, prijst Ángel zijn twee bekendste nieuwe teamgenoten. “Ik kijk er ontzettend naar uit met hen samen te werken. Ik weet wat er van me gevraagd wordt en hopelijk kan ik voor het voetlicht treden om te doen wat er nodig is. Dit is één van de sterkste ploegen van de laatste jaren, het heeft een goede ruggengraat. Maar ook talenten en ervaren spelers en ik kijk ernaar uit mijn talent en ervaring aan de ploeg toe te voegen.”

Update 17:18 uur - Ook Mondragón en Váldez kiezen voor club in VS
De Major League Soccer is weer twee spelers rijker geworden. Faryd Mondragón en Carlos Váldez verlaten 1. FC Köln, respectievelijk Independiente Santa Fé om aan het werk te gaan bij Philadephia Union. De club uit Pennsylvania, die vorig seizoen als zevende eindigde in de competitie, maakt de komst van de keeper en verdediger donderdag wereldkundig.

Bezig met laden …