voetbalzone

Update: Ook terugkeer naar Vitesse is optie voor Velthuizen

Bart Kruyt24 mei 2011, 22:27
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2011, 22:27
Advertentie

Door de degradatie van Hércules kan Piet Velthuizen voor slechts een halve ton vertrekken uit Alicante. De ex-doelman van Vitesse gaf reeds aan dat hij een terugkeer naar Nederland niet uitsluit en hij ziet Feyenoord wat dat betreft wel zitten. In de papieren versie van NUSport zegt Velthuizen ‘te genieten van de fanatieke achterban’ van de Rotterdamse club.

/

De Nijmegenaar geeft tevens te kennen ‘graag in De Kuip te willen spelen’. De keeper heeft een teleurstellend seizoen in Spanje achter de rug: hij mocht in slechts drie competitieduels onder de lat plaatsnemen en draafde in twee bekerduels op. Esteban Vigo en Miroslav Djukic, de trainers die dit seizoen voor de selectie stonden, kozen vooral voor Juan Calatayud.

Hoewel het niet bekend is of Feyenoord ook interesse heeft in Velthuizen, hoeft de sluitpost niet te vrezen voor zijn toekomst. Real Mallorca heeft naar verluidt interesse, al weet AS dat de eilandbewoners zijn naam inmiddels alweer hebben doorgestreept. Nog enkele partijen zijn in beeld, maar of die uit Nederland komen, is onbekend. “Ik kan voor een half miljoen euro weg, inderdaad”, zei Velthuizen eerder tegen Sport1. “Of een terugkeer naar Nederland een optie is? Ja, dat is zeker een optie.”

Update 08:15 uur - 'Mijn motto is altijd: 'geen woorden, maar daden''
Piet Velthuizen hoopt dat Martin van Geel nog op zoek is naar een nieuwe keeper. "Feyenoord is mijn droomclub. De entourage, het stadion, de supporters… Mijn motto is altijd: geen woorden, maar daden", zegt de keeper in NUsport. Wanneer Feyenoord niet komt, wil Velthuizen echter desondanks vertrekken: "Ik wil uitkomen op het hoogste niveau en de Segunda División is dat niet."

Update 22:27 uur - Ook terugkeer naar Vitesse is optie voor Velthuizen
Volgens de Gelderlander kan Piet Velthuizen rekenen op interesse uit Spanje en Duitsland. De 24-jarige Nijmegenaar heeft al geruime tijd geen salaris meer ontvangen van zijn club Hércules en kan daardoor voor een zachte prijs vertrekken uit Alicante. Een terugkeer naar Vitesse ziet hij wel zitten. "Die club zit in mijn hart", zegt de keeper, die vorig jaar vertrok uit Arnhem voor een avontuur bij de nieuwkomer in de Primera División.

Bezig met laden …