voetbalzone

Update: ‘Op dit moment werken we toe naar een WK 2022 in de zomer’

Bart Kruyt29 mrt 2013, 12:23
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2013, 12:23
Advertentie

Het WK van 2022 wordt in Qatar gehouden en zorgt nu al voor veel gespreksstof. Het mondiale eindtoernooi wordt normaal gesproken immers in de zomer gehouden, maar in Qatar is het in dit seizoen ontzettend warm. De ECA (European Clubs Association) heeft aangegeven dat de Europese clubs willen meedenken over een eventuele verplaatsing van het WK naar de winter of het voorjaar.

/

Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de ECA, wil kijken naar de mogelijkheden. "Wij hebben een verantwoordelijkheid naar onze spelers en zullen naar de beste oplossing kijken", wordt de Duitser geciteerd door De Telegraaf. "Het is aan de FIFA en Qatar om te kijken naar een dergelijke verplaatsing. Wij zijn bereid mee te praten over de mogelijkheden."

Voor het WK zullen er diverse nieuwe stadions worden gebouwd in Qatar en deze voetbaltempels zullen zo gebouwd worden, dat zij na het WK weer ergens anders opgebouwd kunnen worden. De bedoeling is dat Qatar de stadions zal schenken aan landen uit de Derde Wereld, die zelf nooit zo'n stadion zouden kunnen betalen.

Update 21 maart 23.30 uur - FIFA ziet geen reden voor verplaatsing van WK in Qatar
De Europese clubs hopen dat het WK van 2022 verplaatst kan worden naar de zomer, maar de FIFA is niet van plan om zich daarmee te bemoeien. "Het voorstel om vanwege de zomerhitte in Qatar een winters WK te organiseren, moet van het gastland zelf komen", zei FIFA-voorzitter Joseph Blatter volgens het ANP. "Tot op heden hebben we nog geen aanvraag gekregen bij het Uitvoerend Comité. We zullen de controle over het WK niet verliezen."

Update 29 maart 13:23 uur - ‘Op dit moment werken we toe naar een WK 2022 in de zomer’
De organisatoren van het WK van 2022 in Qatar staan open voor een kampioenschap in de wintermaanden, maar de voorkeur ligt wel degelijk aan een toernooi in de zomer. “We wisten dat er een discussie over de hitte zou komen. Het is een discussie binnen de voetbalgemeenschap en op een gegeven moment moet iemand een beslissing nemen. Op dit moment werken we echter gewoon aan een draaiboek voor een WK in de zomermaanden, zo simpel is dat”, zegt Hassan al-Thawadi, algemeen directeur van het organiserend comité, tegen Associated Press.

Bezig met laden …