voetbalzone

Update: Openhartige doelman Verbeeks Bochum met verlof gestuurd

Gijs Freriks08 dec 2015, 17:36
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2015, 17:36
Advertentie

Andreas Luthe is al het hele seizoen de eerste keeper van VfL Bochum, maar Gertjan Verbeek zette hem voor de thuiswedstrijd tegen FC Heidenheim (1-1) van zondag ernaast. De trainer gaf de voorkeur aan Manuel Riemann en Luthe uitte daarna zijn frustraties op zijn eigen Facebook-account.

voetbalzone

“De trainer haalt een keeper uit het elftal die volgens Kicker tot de beste spelers van het huidige 2. Bundesliga-seizoen hoort en nog geen grote fouten heeft gemaakt. Ik heb de toelichting rustig aangehoord en laat mijn stemming er niet door beïnvloeden. Ik wil alleen wel duidelijk maken dat de woorden waarmee deze keeperswissel is onderbouwd, mij niet erg tevreden hebben gesteld”, schrijft Luthe.

“Desondanks moet ik mijn coach Verbeek bedanken, omdat hij van mij een betere en efficiëntere keeper heeft gemaakt. Ik wens mijn collega Manuel de komende wedstrijden veel succes”, aldus Luthe. Verbeek was niet gelukkig met die teksten, maar wenste ook gauw over te gaan tot de orde van de dag: “We leven niet meer in de DDR, dus er is persvrijheid. Daarom wil en kan hij zich uitspreken.”

“Dat is zijn verantwoordelijkheid. De timing is natuurlijk bijzonder ongelukkig, maar het zou ook niet goed zijn geweest als hij niet teleurgesteld was. Hij is zeker een goede doelman, maar Simon Terodde is ook een goede spits, en hij zit nu ook op de bank. Zo gaat dat nu eenmaal in voetbal”, zo werd Verbeek geciteerd door Kicker. Bochum staat momenteel op de achtste plaats in de 2. Bundesliga.

Update 8 december 18.36 uur - Openhartige doelman Verbeeks Bochum met verlof gestuurd
Gertjan Verbeek wilde niet te lang stilstaan bij de woorden van Andreas Luthe, maar de clubleiding heeft toch besloten om actie te ondernemen tegen de doelman. Volgens het bestuur heeft Luthe even de tijd nodig om tot bezinning te komen na zijn gemopper op Facebook en heeft de doelman vervroegd met kerstvakantie gestuurd. Dat meldt het ANP.

Bezig met laden …