voetbalzone

Update: 'Opnieuw problemen rond transfer Amrabat'

Peter Nusselder12 jul 2012, 17:13
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2012, 17:13
Advertentie

De beoogde overgang van Nordin Amrabat naar Galatasaray leek definitief afgeketst, maar donderdag lijkt de transfer van de Kayserispor-aanvaller alsnog afgerond te zijn. Dit meldt de Turkse topclub op de officiële website. De twee partijen hebben toch overeenstemming bereikt.

/

Cim Bom maakt melding van het feit dat de clubleiding tot een akkoord is gekomen met Kayserispor, ondanks de eerdere problemen. Enige tijd geleden werd namelijk nog officieel bekendgemaakt dat de onderhandelingen over een mogelijke overstap van voormalig PSV’er Amrabat waren stopgezet. Galatasaray laat weten op korte termijn met nadere berichten over de transfer te komen.

Voor PSV kan de transfer positieve gevolgen hebben; toen Amrabat, die tussen 2008 en 2011 in Eindhoven speelde, naar Turkije verhuisde werd afgesproken dat de Brabanders 25 procent van de transfersom zouden opstrijken als de Marokkaan doorverkocht zou worden. Amrabat moet zelf nog onderhandelen met Galatasaray, maar verwacht wordt dat dit geen problemen oplevert. Met de transfer zou ongeveer acht miljoen euro gemoeid zijn.

Burak Yilmaz
Als het aan de clubleiding van Galatasaray ligt, is Amrabat niet de enige aanvallende versterking die aan de selectie van trainer Fatih Terim wordt toegevoegd. De club uit Istanbul maakt kort na het bericht over het akkoord over de overgang van de ex-PSV’er bekend dat ook Burak Yilmaz een beoogde aanwinst is. De onderhandelingen met Trabzonspor, de huidige werkgever van de topscorer van de Turkse competitie, zijn geopend, zo laat Gala weten op de officiële website.

Update 17:13 uur - 'Opnieuw problemen rond transfer Amrabat'
Er zijn opnieuw problemen opgetreden bij de eventuele transfer van Nordin Amrabat van Kayserispor naar Galatasaray. De overgang leek rond, waardoor er een deel van de transfersom naar de ex-club van Amrabat zou gaan, PSV. En dat is nu net waar Kayserispor problemen mee heeft: de Turkse club wil af van het percentage dat naar PSV gaat. Dat meldt De Telegraaf. Naar verluidt gaat het om een bedrag van twee miljoen euro. Amrabat, die zelf ook tien procent van de transfersom krijgt, heeft nu een jurist in de arm genomen om tot een oplossing te komen.

Bezig met laden …