voetbalzone

Update: Oss-fan op scootmobiel ditmaal wel eens met arbitrage

Bart Kruyt26 okt 2011, 11:30
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2011, 11:30
Advertentie

De berijder van de scootmobiel die vrijdagavond scheidsrechter Edwin de Graaf belaagde, is voorlopig niet meer welkom in de Nederlandse stadions. De man kan een stadionverbod tegemoet zien, zo liet een woordvoerder van de KNVB zaterdag weten aan De Telegraaf. Volgens de nationale voetbalbond was er sprake van opzet.

De man is een supporter van FC Oss, dat vrijdagavond met 3-4 verloor van Almere City. De fan was daar erg teleurgesteld over en legde de schuld van de nederlaag bij scheidsrechter De Graaf, die daar na het laatste fluitsignaal achterkwam. De arbiter werd bij het verlaten van het veld tot twee keer toe aangereden door de bejaarde man.

De KNVB heeft de beelden van het incident bekeken en heeft besloten om de zaak niet te laten rusten. De voetbalbond gaat de bejaarde supporter een landelijk stadionverbod opleggen: het is nog niet bekend voor hoelang. Ook is het nog onbekend of FC Oss zelf stappen gaat ondernemen tegen de teleurgestelde supporter.

Update 23 augustus 7:33 uur - 'Aanvaller' op scootmobiel betuigt spijt richting arbiter
Jean uit Nistelrode heeft spijt van de ondoordachte actie die hij vrijdag beging. De 64-jarige man reed na afloop van FC Oss - Almere City met zijn scootmobiel op arbiter Edwin van de Graaf inreed, zegt niet te weten wat hem bezielde. "Ik weet niet waarom ik tot tweemaal toe op hem ben ingereden. Het gebeurde in een opwelling. Mijn gedrag zal een ontlading van emoties zijn geweest. Toen ik mezelf thuis op de televisiebeelden terugzag, kon ik mijn ogen nauwelijks geloven. Dat ben ik niet, dacht ik steeds", zegt Jean sip in het Algemeen Dagblad.

Update 23 augustus 12:46 uur - KNVB wil drie jaar stadionverbod voor ‘scootmobiel-aanvaller’
Een woordvoerder van de KNVB liet al eerder weten dat de bejaarde FC Oss-supporter, die vrijdagavond in zijn scootmobiel scheidsrechter Edwin van de Graaf aanreed, een stadionverbod verdiende. Volgens De Telegraaf is dat nu ook het officiële advies dat de voetbalbond aan de Jupiler League-club uit Oss heeft gegeven. Als het aan de KNVB ligt, moet de fan een stadionverbod van drie jaar krijgen en een geldboete van 450 euro betalen.

Update 26 oktober 11:30 uur - Oss-fan op scootmobiel ditmaal wel eens met arbitrage
In augustus werd scheidsrechter Edwin de Graaf aangevallen door een supporter van FC Oss die in een scootmobiel zit en dinsdagavond stormde er opnieuw een fan in een scootmobiel op de arbitrage af, na afloop van het bekerduel tussen Oss en FC Den Bosch. Ditmaal werd de leidsman van dienst echter niet aangevallen: Oss won met 3-1 en dat kon de waardering van de Oss-supporter wel dragen.

Bezig met laden …