voetbalzone

Update: Oud-international Japan overlijdt na hartaanval op training

Bart Kruyt04 aug 2011, 07:30
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2011, 07:30
Advertentie

Naoki Matsuda vecht voor zijn leven. De verdediger van Matsumoto Yamaga stortte in op de training, nadat hij te maken had gehad met een hart- en ademhalingsstilstand. Volgens lokale media werd dat veroorzaakt door een zonnesteek: meer informatie ontbreekt nog.

De training van Matsumoto was een klein halfuur bezig, toen Matsuda plotseling naar de grond ging. De 34-jarige verdediger werd direct naar het ziekenhuis gebracht en vooralsnog is niet bekend hoe het nu gaat met de Japanner. Het wachten is op nieuws van de doktoren.

Matsuda speelde zijn gehele loopbaan in de Japanse competitie en heeft veertig interlands achter zijn naam staan. Hij vertegenwoordigde zijn land op het WK van 2002 en speelde toen onder meer mee tegen België.

Update 4 augustus 07:30 uur - Oud-international Japan overlijdt na hartaanval op training
Naoki Matsuda is donderdag op 34-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een een hart- en ademhalingsstilstand. De verdediger kwam dinsdag buiten bewustzijn het ziekenhuis binnen en lag sindsdien aan ademhalingsapparatuur. Donderdag werd bekend dat de oud-international van Japan, die was getroffen door een zonnesteek, het leven heeft gelaten. Door de hitte in het Aziatische land hebben in twee maanden tijd meer dan veertig mensen het leven gelaten.

Bezig met laden …