voetbalzone

Update: Oud-international Simeone aan het roer bij Catania

Erik van Dam19 jan 2011, 07:55
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2011, 07:55
Advertentie

Marco Giampaolo is dinsdag ontheven uit zijn functie als trainer van Catania. De 43-jarige Italiaan was sinds het begin van het seizoen in dienst bij de club, maar na twintig wedstrijden vindt Catania het welletjes geweest. De club staat vijftiende in de Serie A en moet, als er niets verandert, vrezen voor degradatie. Giampaolo is daarom dinsdag geslachtofferd.

/

Giampaolo was eerder coach bij Ascoli, Cagliari en Siena en kwam naar Catania om Sinisa Mihajlovic te doen vergeten. Onder zijn leiding eindigde de club vorig seizoen als dertiende, waarna Fiorentina de Serviër tot nieuwe trainer benoemde. In de eerste seizoenshelft wist Catania maar vijf wedstrijden om te zetten in een zege; zeven duels eindigden gelijk, acht gingen er verloren.

Wie de nieuwe sterke man wordt bij de club, is nog niet bekend. Komend weekend speelt Catania tegen Parma en daarna staan er confrontaties met AC Milan, Cesena, Bologna en Lecce op de rol. Sinds het seizoen 2006/07 speelt Catania weer in de hoogste afdeling van het Italiaans voetbal, maar nooit werd een hogere klassering dan de dertiende plaats bereikt.

Update 8:55 uur - Oud-international Simeone aan het roer bij Catania
Diego Simeone is de nieuwe trainer van Catania. De Italianen bevestigen via de officiële kanalen de aanstelling van de oud-international van Argentinië. Simeone (40) kwam tussen 1987 en 2006 onder meer uit voor Vélez Sársfield, Sevilla, Internazionale en Atlético Madrid. Na zijn spelerspensioen werd hij direct coach van Racing Club in zijn vaderland. Vervolgens trainde hij nog drie clubs; Estudiantes, River Plate en San Lorenzo.

Bezig met laden …