voetbalzone

Update: ‘Overbodige Jörgensen en Toivonen worden opnieuw collega’s’

Daniel Cabot Kerkdijk29 mei 2014, 10:30
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2014, 10:30
Advertentie

Het ligt voor de hand dat de wegen van Mathias Zanka Jörgensen en PSV in de komende weken scheiden. De verdediger was in januari al graag uit Eindhoven vertrokken, maar het bestuur verleende geen medewerking. Jörgensen aast nog steeds op een transfer. Een nog onbekende club uit de Franse Ligue 1 en FC Kopenhagen hebben belangstelling.

voetbalzone

"Hij moet een nieuwe start maken na twee teleurstellende jaren in Eindhoven", vertelt spelersmakelaar Daryll Powell in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De 24-jarige verdediger werd in 2012 door PSV naar Nederland gehaald en men had hoge verwachtingen van de samenwerking, maar die heeft hij totaal niet ingelost. De verdediger uit Denemarken, goed voor zes A-interlands, viel buiten de boot en ook bij Jong PSV in de Jupiler League maakte hij weinig indruk.

FC Kopenhagen heeft zich nog niet bij PSV gemeld. "Wat niet is, kan nog komen", stelt Powell. De belangenbehartiger, noch de directie van PSV wil de naam van de Franse club onthullen. "Maar het kan zich zeker ontwikkelen tot iets heel serieus."

Update 29 mei 10.30 uur - ‘Overbodige Jörgensen en Toivonen worden opnieuw collega’s’
Mathias Zanka Jörgensen en Ola Toivonen worden mogelijk weer ploeggenoten. Deense media schrijven donderdag dat Stade Rennes de club uit Frankrijk is met belangstelling voor de verdediger van PSV. De Ligue 1-club nam in januari al Toivonen van PSV over en ziet ook de komst van Jörgensen wel zitten. Navraag van het Eindhovens Dagblad bij PSV leverde niets op.

Bezig met laden …