voetbalzone

Update: Palermo kiest dag na ontslag Gasperini voor nieuwe coach

Thijs Post05 feb 2013, 15:22
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2013, 15:22
Advertentie

Palermo verkeert in degradatienood en wie clubeigenaar Maurizio Zamparini kent weet dat de trainer dan het risico loopt op ontslag. Wat heet: sinds de zakenman de club in 2002 kocht vond er 24 keer een trainerswissel plaats. Maandag is het weer zo ver: via de officiële kanalen communiceert de club dat Gian Piero Gasperini is ontslagen. Naar verluidt zal directeur Pietro Lo Monaco snel volgen.

/

Met zeventien punten is Palermo de hekkensluiter van de Serie A. In de eerste 23 wedstrijden van het seizoen tekende de ploeg slechts drie keer voor een overwinning. Zelfs Siena, dat het seizoen begon met zes strafpunten, heeft i Rosanero al bijgehaald.

Gasperini is niet de eerste trainer dit seizoen die moet vertrekken bij Palermo: na de eerste drie wedstrijden van het seizoen nam Zamparini afscheid van Giuseppe Sannini. Die pakte een punt in die eerste drie duels. Naar verluidt zijn Pasquale Marino en Alberto Malesani in beeld om Gasperini op te volgen. Diverse Italiaanse media stellen dat Malesani al heeft getekend, maar Palermo zelf zegt de nieuwe trainer dinsdagochtend te presenteren.

Update 5 februari 16.22 uur - Palermo kiest dag na ontslag Gasperini voor nieuwe coach
Alberto Malesani is aangesteld als nieuwe trainer van Palermo. Zoals beloofd presenteerden i Rosanera dinsdag hun nieuwe coach aan de buitenwereld en de naam van Malesani is geen verrassende: hij werd maandag al nadrukkelijk genoemd als nieuwe sterke man na Gian Piero Gasperini. De 58-jarige Malesani werkte reeds bij de nodige Italiaanse clubs, waaronder Chievo, Fiorentina, Parma, Udinese, Empoli en Siena. Zijn laatste klus was bij Genoa: hij is trainer nummer 25 voor voorzitter Maurizio Zamparini sinds 2002.

Bezig met laden …