voetbalzone

Update: PAOK neemt afscheid van hoofdtrainer Beretta

Erik van Dam22 jul 2010, 16:09
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2010, 16:09
Advertentie

PAOK Saloniki moet de laatste voorbereidingen voor het Champions League-voorrondeduel met Ajax treffen zonder trainer Mario Beretta. Volgens Voetbal International heeft de Griekse club de Italiaanse coach op straat gezet. Over zes dagen wacht een cruciaal duel voor beide teams.

Beretta, die pas net in dienst was bij PAOK, was volgens het bestuur niet de geschikte persoon om de spelersgroep nog langer te leiden. De club bevestigt het nieuws nog niet via haar officiële kanaal, maar de coach zou donderdag op straat zijn gezet. Beretta had na de terugkeer van het oefenduel met 1.FC Nürnberg (1-1) overleg met voorzitter Theodoros Zagorakis en technisch directeur Zisis Vryzas.

De Italiaan werd daarin te verstaan gegeven dat er voor hem geen toekomst meer is bij PAOK. Grote problemen tussen de trainer en de spelersgroep zouden de aanleiding vormen voor de definitieve breuk. PAOK en Ajax ontmoetten elkaar over zes dagen in Amsterdam voor hun eerste confrontatie. Op 4 augustus is vervolgens de return in Griekenland. De winnaar van het tweeluik gaat door naar de play-offronde van de Champions League.

Update 16:09 uur - PAOK neemt afscheid van hoofdtrainer Beretta
Mario Beretta heeft zijn congé gekregen als hoofdtrainer van PAOK, volgende week de tegenstander van Ajax in de voorronde van de Champions League. De bewindvoerders bij PAOK waren echter niet tevreden over de voorbereiding en repten van een negatieve relatie met een aantal spelers. Het was de eerste klus voor Beretta (50) buiten Italië. Volgens diverse media is Pavlos Dermitzakis, nu werkzaam in de tweede divisie van Griekenland, de voornaamste kandidaat om de functie over te nemen.

Bezig met laden …