voetbalzone

Update: Paris Saint-Germain bevestigt vertrek van aanvaller naar China

Bart Kruyt19 feb 2016, 18:05
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2016, 18:05
Advertentie

Ezequiel Lavezzi deed dinsdagavond al niet meer mee tegen Chelsea en houdt het, in ieder geval voorlopig, voor gezien in Europa. De aanvaller van Paris Saint-Germain is de volgende grote voetbalnaam die aan de slag gaat in China: Lavezzi heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een meerjarig, ongetwijfeld lucratief contract bij Hebei China Fortune.

/

PSG heeft het vertrek van Lavezzi nog niet bevestigd op de website van de club, maar Hebei heeft de komst van el Pocho via de blogdienst Weibo al wel aangekondigd. Deze club, die het afgelopen seizoen promoveerde naar de Super League en zich al eerder met Gaël Kakuta en Gervinho versterkte, doet geen mededelingen over de duur van de arbeidsovereenkomst en de hoogte van de transfersom.

PSG lijkt echter een bedrag tussen de vijf en tien miljoen euro te ontvangen voor Lavezzi, wiens contract in de zomer zou aflopen in Parijs. PSG betaalde in de zomer van 2012 zelf nog ruim dertig miljoen voor Lavezzi, die in totaal tot 107 competitiewedstrijden in de Ligue 1 kwam. Dit seizoen mocht hij slechts in drie competitieduels beginnen van Laurent Blanc.

In januari was er nog sprake van een transfer naar Barcelona, waar Lavezzi de stand-in zou moeten worden van Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. Ook verschillende Italiaanse clubs toonden interesse, maar Lavezzi heeft dus gekozen voor een avontuur in China. Chinese verenigingen kunnen nog tot volgende week nieuwe spelers aantrekken.

Update 19 februari 19.05 uur - Paris Saint-Germain bevestigt vertrek van aanvaller naar China
Hebei China Fortune maakte woensdag al melding van de komst van Ezequiel Lavezzi, maar de transfer is pas vrijdag helemaal afgerond. Paris Saint-Germain bevestigt het vertrek van de Argentijns international op de website van de club en bedankt Lavezzi in een statement voor de bewezen diensten. El Pocho speelde drieënhalf jaar voor PSG en werd drie keer kampioen van Frankrijk.


Bezig met laden …