voetbalzone

Update: Partizan Belgrado negeert advies Kezman en kiest voor Grant

Erik van Dam13 jan 2012, 11:15
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2012, 11:15
Advertentie

Mateja Kezman zien we niet meer terug op de voetbalvelden. BATE Borisov heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen en de Serviër wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe sportief directeur van zijn jeugdliefde Partizan Belgrado. Kezman verdiende door zijn prestaties bij Partizan een transfer naar PSV, waar hij uiteindelijk zou uitgroeien tot een heuse goalgetter. Het ligt in de lijn der verwachting dat Partizan maandag de komst van Kezman officieel aankondigt.

/

De Crno-beli namen onlangs afscheid van oud-verdediger Mladen Krstajic en zien in Kezman de ideale opvolger. Krstajic, voormalig verdediger van onder andere Schalke 04 en Werder Bremen, werd maandag op staande voet ontslagen omdat hij openlijk kritiek had geuit op het beleid van voorzitter Dragan Djuric. Kezman was deze week op bezoek bij de preses om volgens diverse Servische media het contract definitief in orde te maken.

“Mateja heeft BATE geweldig geholpen, heeft zijn grote ervaringen met de anderen gedeeld”, luidt het officiële bericht van de Wit-Russische topclub. “BATE bedankt Mateja voor zijn samenwerking en wij wensen hem veel succes met zijn verdere carrière.” Bij de Champions League-deelnemer kwam de 32-jarige spits totaal niet uit de verf: hij scoorde niet in zeventien officiële wedstrijden. De ex-speler van onder meer Chelsea, Fenerbahçe en Paris Saint-Germain gaat zich nu dus opmaken voor een functie achter het bureau.

Update 11 januari 12:07 uur - Gestopte Kezman raadt Koeman aan als Partizan-trainer
Mateja Kezman heeft volgens Voetbal International het voorstel gedaan aan Partizan Belgrado om Erwin Koeman aan te stellen als trainer. Kezman zette anderhalve week geleden zijn profloopbaan stop en accepteerde een kantoorfunctie bij Partizan. Aan Koeman, die werkloos is sinds hij vertrok bij FC Utrecht, bewaart hij goede herinneringen uit hun gezamenlijke tijd bij PSV. Daar leerde de gestopte Serviër Koeman kennen als 'een heel goed mens' en een 'fantastische trainer'. Koeman was van 2001 tot 2004 assistent-trainer van PSV.

Update 12 januari 14:46 uur - Koeman wedijvert met ex-trainer Chelsea voor trainersbaan
Avram Grant is volgens Vecernje Novosti kandidaat voor de functie van trainer bij Partizan Belgrado. De Israëliër, die in het verleden coach was van diverse clubs in zijn vaderland en van Chelsea, Portsmouth en West Ham United, lijkt vrijdag benoemd te worden als opvolger van Aleksandar Stanojevic. Woensdag nog bracht Voetbal International naar buiten dat ook Erwin Koeman in de running zou zijn. Hij werd aangedragen door Mateja Kezman.

Update 13 januari 12:15 uur - Partizan Belgrado negeert advies Kezman en kiest voor Grant
Partizan Belgrado heeft in haar zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer niet naar Mateja Kezman geluisterd. De voormalig aanvaller (die mogelijk technisch directeur wordt bij zijn jeugdliefde) schoof Erwin Koeman naar voren, maar de Nederlander heeft de strijd om de baan van hoofdtrainer verloren van Avram Grant. De voormalig Chelsea-manager heeft voor een jaar getekend, tegen een jaarsalaris van 900.000 euro. Als Partizan zich weet te plaatsen voor de Champions League komt daar nog een forse bonus bovenop.

Bezig met laden …