voetbalzone

Update: Partizan betaalt boete en zet aanvaller Zivkovic uit selectie

Gijs Freriks05 feb 2016, 18:10
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2016, 18:10
Advertentie

De arbeidsrelatie tussen Partizan Belgrado en Andrija Zivkovic heeft een flinke deuk opgelopen. De club wil de negentienjarige aanvaller graag verkopen, want het contract van de drievoudig Servisch international loopt na dit seizoen af. Zivkovic neemt echter de tijd om een geschikte club uit te zoeken en weigert zijn verbintenis open te breken. Daar is Partizan dan weer erg ontevreden over.

voetbalzone

Als de regerend kampioen Zivkovic deze maand niet verkoopt, dan moet men een boete van in totaal 2,25 miljoen euro betalen aan een investeringsmaatschappij van de Israëlische zaakwaarnemer Pini Zahavi en aan DONY Management. “Als hij zijn contract niet verlengt, dan moeten wij hem nu verkopen. Als dat niet lukt, dan levert dat een enorme strop op voor deze club. Hij kan nu de boeken ingaan als de redder van deze club”, zei sportief directeur Ivica Iliev zaterdag in de Kurir.

Het kamp-Zivkovic voelt zich door die woorden flink onder druk gezet, zo schrijft vader Jovica in een open brief. Daarin haalt hij keihard uit naar het bestuur van Partizan: “Wie heeft die deal met die derde partijen gesloten? Wij niet hoor! Waar is dat contract dan? Laat het maar zien!” Zivkovic sr. vindt dat Partizan zich niet zo druk moet maken en geeft aan dat het voor ‘negentig procent’ vaststaat dat zijn zoon toch wel bijtekent in het Partizanstadion. Daar moet dan wel een hoger salaris tegenover komen te staan.

“Maar ik laat de carrière van mijn kind niet vernietigen om geld. Niemand wil het leven van een kind zo verkwanselen. Men moet hem niet als speelgoed behandelen”, klinkt het. “Een van de grootste clubs in de wereld, een van de bekendste clubs, Real Madrid, bood vijftien miljoen euro om de speler te contracteren. Maar ze wilden hem wel direct verhuren en daarom heb ik hun aanbieding geweigerd. Andrija kon in de zomer al weg, maar gaf zijn woord aan de club en de coach en bleef. Hij heeft Partizan in de Europa League bovendien al zeker zeven miljoen opgeleverd.”

Update 5 februari 19.10 uur - Partizan betaalt boete en zet aanvaller Zivkovic uit selectie
Partizan Belgrado heeft Andrija Zivkovic uit de selectie gezet. De aanvaller weigert zijn aflopende contract te verlengen en mag zijn wedstrijden de rest van het seizoen afwerken voor Teleoptik, het B-team van de Servische grootmacht. Omdat Partizan er niet in is geslaagd om het talent voor het einde van het seizoen te verkopen, dient men een boete van 2,25 miljoen euro te betalen aan investeerders. Zivkovic heeft via Instagram al gereageerd op zijn verbanning: “Los van dit alles: Partizan zit voor altijd in mijn hart!"

Bezig met laden …