voetbalzone

Update: Pastoor wil nieuwe club in Tsjechië in zomer alweer verlaten

Thijs Post04 mrt 2014, 08:15
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2014, 08:15
Advertentie

Alex Pastoor gold als kandidaat om Marco van Basten op te volgen bij sc Heerenveen, maar de oefenmeester heeft gekozen voor een andere uitdaging. Pastoor gaat namelijk aan de slag bij Slavia Praag, een van de traditionele topclubs van Tsjechië. Dat meldt die club via de officiële kanalen.

voetbalzone

Pastoor volgt Miroslav Koubek op, die in september begon en inmiddels is bedankt voor bewezen diensten. Pastoor krijgt ondersteuning van oud-Feyenoorder Igor Korneev, die aan de slag gaat als adviseur. “We willen van koers veranderen met deze club, we willen de complete manier van denken veranderen”, zegt bestuurslid Karol Kisel over het vertrek van Koubek en de komst van Pastoor.

Onder Koubek had Slavia, met zeventien landstitels (veertien in Tsjecho-Slowakije, drie in Tsjechië) een van de voetbalgrootmachten in Tsjechië, het lastig in de Gambrinus Liga. Slavia staat tiende en de voorsprong op de hekkensluiter is slechts vijf punten.

Update 4 maart 09.15 uur - Pastoor wil nieuwe club in Tsjechië in zomer alweer verlaten
Alex Pastoor werd maandag voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer van Slavia Praag, maar is niet van plan om lang bij de Tsjechische club te blijven. De coach heeft een contract voor vier maanden getekend in Praag. "Ik heb de ambitie om daarna weer in Nederland aan de slag te gaan", zegt de trainer tegen het Algemeen Dagblad. Pastoor wordt in verband gebracht met sc Heerenveen, dat op zoek is naar een opvolger voor Marco van Basten.

Bezig met laden …