voetbalzone

Update: Pearce voegt daad bij woord en roept Beckham niet op

Peter Nusselder02 jul 2012, 16:46
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2012, 16:46
Advertentie

Stuart Pearce, de bondscoach van het Olympisch elftal van Groot-Brittannië, zal geen beroep doen op David Beckham. De voormalig aanvoerder van de nationale ploeg van Engeland werd als een van de drie toegestane dispensatiespelers verwacht in de selectie van Pearce, maar is gepasseerd.

/

In plaats van de aanvallende middenvelder van Los Angeles Galaxy is Manchester City-verdediger Micah Richards geselecteerd. Daarnaast mogen de Welshmen Craig Bellamy (Liverpool) en Ryan Giggs (Manchester United) deelnemen aan de Olympische Spelen, die deze zomer in Londen plaatsvinden. Beckham is teleurgesteld, maar gunt zijn landgenoten het beste.

“Iedereen weet hoeveel het altijd voor me betekend heeft om voor mijn land uit te komen”, vertelt de voetballer aan the Guardian. “Ik had het dan ook een eer gevonden om deel uit te maken van dit unieke team van Groot-Brittannië. Uiteraard is mijn teleurstelling groot, maar er zal geen grotere supporter van de ploeg zijn dan ik. En net als iedereen hoop ik dat ze de gouden medaille kunnen pakken.”

Update 2 juli 16:46 uur - Pearce voegt daad bij woord en roept Beckham niet op
Stuart Pearce heeft zijn achttienkoppige selectie voor de Olympische Spelen bekend gemaakt. Zoals al eerder werd aangekondigd is David Beckham tegen de verwachting in niet opgenomen in de definitieve selectie van Pearce. De dispensatiespelers die zich mogen opmaken voor het toernooi in Londen zijn Micah Richards (Manchester City), Craig Bellamy (Liverpool) en Ryan Giggs (Manchester United).

De volledige selectie:

Doel: Jack Butland (Birmingham City), Jason Steele (Middlesbrough)

Verdediging: Micah Richards (Manchester City), Ryan Bertrand (Chelsea), Steven Caulker (Tottenham Hotspur), Craig Dawson (West Bromwich Albion), Neil Taylor (Swansea City), James Tomkins (West Ham United)

Middenveld: Joe Allen (Swansea City), Ryan Giggs (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Jack Cork (Southampton), Aaron Ramsey (Arsenal), Danny Rose (Tottenham Hotspur)

Aanval: Craig Bellamy (Liverpool), Scott Sinclair (Swansea City), Marvin Sordell (Bolton Wanderers) en Daniel Sturridge (Chelsea).

Bezig met laden …