voetbalzone

Update: Pieters maakt maandagmiddag rentree bij beloften van PSV

Bart Kruyt18 mrt 2013, 09:00
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2013, 09:00
Advertentie

Het gaat goed met het herstel van Erik Pieters. De vleugelverdediger van PSV liep een flinke wond in zijn onderarm op, nadat hij na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle een ruit kapot sloeg in de catacomben. Met een speciale spalk hoopt Pieters volgende week weer te kunnen trainen.

/

De international moet voorzichtig zijn met zijn arm. "De genezing verloopt gelukkig goed", zegt Pieters in gesprek met Voetbal International. "We gaan volgende week bekijken hoe mijn arm op intensieve inspanning reageert. Ik verwacht geen problemen, maar je weet het natuurlijk nooit zeker." De linksback hoopt dit seizoen nog speelminuten te kunnen maken voor PSV.

Pieters beleeft vooralsnog een teleurstellend seizoen. De verdediger kwam in de eerste seizoenshelft al niet in actie door een breuk in zijn voet en maakte in januari tegen PEC juist weer zijn rentree. Pieters ontving na een tackle op Fred Benson echter een directe rode kaart en sloeg vervolgens uit frustratie een raam kapot, waardoor hij opnieuw in de lappenmand belandde.

Update 26 februari 21.20 uur - Pieters hervat met speciaal manchet veldtraining bij PSV
Erik Pieters heeft dinsdag weer zijn gezicht laten zien op het trainingsveld van PSV. De verdediger, die herstelt van een flinke wond in zijn onderarm, deed volgens Voetbal International wat oefeningen op het veld. Pieters droeg daarbij een speciaal manchet om zijn arm te beschermen. Het is niet bekend wanneer de vleugelverdediger weer speelminuten kan gaan maken voor PSV.

Update 1 maart 15.20 uur - Revaliderende Pieters over 'twee, drie weken' speelklaar
Het gaat goed met het herstel van Erik Pieters. De verdediger trainde ook vrijdag weer mee bij PSV en is volgens trainer Dick Advocaat over 'een week of twee, drie' weer klaar om wedstrijden te spelen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Op dit moment mijdt Pieters tijdens de trainingen nog de duels.

Update 18 maart 10.00 uur - Pieters maakt maandagmiddag rentree bij beloften van PSV
Erik Pieters zal maandagmiddag weer speelminuten gaan maken. Jong PSV speelt om 13.00 uur tegen Jong Vitesse en PSV meldt via Twitter dat Pieters in dit duel zijn rentree zal maken. Het is niet bekend hoelang de vleugelverdediger zal meedoen. Pieters speelde precies twee maanden geleden zijn laatste wedstrijd: tegen PEC Zwolle kreeg hij een rode kaart, waarna hij een ruit kapot sloeg. Daarbij liep hij een armblessure op, die hem dus wekenlang langs de kant hield.

Bezig met laden …