voetbalzone

Update: Pinto volgt 'slecht communicerende' bondscoach Costa Rica op

Erik van Dam01 sep 2011, 20:15
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2011, 20:15
Advertentie

Het verblijf van Ricardo la Volpe bij het nationale team van Costa Rica zit erop. De 59-jarige Argentijn, die eerder enkele jaren werkzaam was als bondscoach van Mexico, houdt het na een dienstverband van nog geen jaar voor gezien. Het opstappen van La Volpe zat eraan te komen, aangezien hij recent zijn ongenoegen uitte over de zwakke prestaties van de Costa Ricanen.

/

“Toen ik hier arriveerde, sprak ik van 'een nieuw project'; ik wilde het nationale team graag herbouwen”, lichtte La Volpe vrijdag (plaatselijke tijd) toe tijdens een persconferentie. “Maar de communicatie met de lokale spelers is heel moeilijk geworden.” Om die reden wil La Volpe niet langer door aan het stuur van de drievoudig WK-deelnemer.

Costa Rica won niet veel wedstrijden onder de leiding van de Argentijnse trainer. Guatemala, Nigeria, Cuba en Bolivia moesten hun meerder erkennen in het Midden-Amerikaanse land, maar veel andere landen hadden geen moeite met de ploeg van aanvoerder Bryan Ruiz. De bond neemt nu de tijd om te bepalen wie La Volpes opvolger wordt. De coach zelf wordt gelinkt aan een dienstverband bij Estudiantes uit Mexico.

Update 1 september 20:15 uur - Pinto volgt 'slecht communicerende' bondscoach Costa Rica op
Costa Rica heeft een nieuwe bondscoach gevonden. Eduardo Li, voorzitter van de Costa Ricaanse voetbalbond, laat donderdag weten dat er een akkoord is bereikt met Jorge Luis Pinto over een dienstverband. De 58-jarige oefenmeester zal op 7 oktober debuteren met een vriendschappelijke interland tegen Brazilië.

Bezig met laden …