voetbalzone

Update: Plet kiest definitief voor avontuur in Israëlische competitie

Erik van Dam23 sep 2013, 12:53
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2013, 12:53
Advertentie
/

Glynor Plet dacht aan de slag te gaan bij het Turkse Rizespor, maar de stap naar de Süper Lig-club is in het water gevallen. De huidige nummer zes van de competitie had serieuze interesse in Plet en er was al sprake van een mondeling akkoord. Toch lukte het niet de boel af te ronden, toen puntje bij paaltje kwam. Plet is zodoende weer terug in Nederland en zit niet bij de pakken neer.

De 26-jarige Plet is transfervrij, nadat FC Twente en hij het doorlopende contract ontbonden. Verschillende clubs werden vervolgens aan hem gelinkt en Plet zei met geïnteresseerde clubs te zullen gaan praten. Roda JC en SC Cambuur zaten toen al achter de aanvaller aan. Plet besloot eerst naar Turkije te reizen en om de tafel te gaan met Rizespor.

Bij Karadeniz Atmacasi staat ook Hursut Meric (ex-ADO) onder contract en Plet zag het er eveneens zitten. “Maar de afspraken werden anders op papier gezet en de voorzitter weigerde dat aan te passen, waarna Glynor weer naar Amsterdam is gevlogen”, legt zaakwaarnemer Winny Haatrecht vrijdag desgevraagd uit in De Telegraaf. Volgens hem worden de andere aanbiedingen nu rustig naast elkaar gelegd.

Update 19 september 23.50 uur - Plet kiest voor buitenlands avontuur en stelt Roda teleur
Een overstap naar het Turkse Rizespor ging niet door en dus dacht Roda JC Kerkrade weer kans te maken op de komst van Glynor Plet. De momenteel transfervrije aanvaller gaat echter definitief niet naar Limburg: de zaakwaarnemer van de 26-jarige Plet heeft Roda donderdag laten weten dat zijn cliënt kiest voor een buitenlands avontuur. Dat meldt de Limburger. Het is vooralsnog onbekend bij welke buitenlandse club Plet aan de slag gaat.

Update 21 september 15.08 uur - Plet laat westelijk Europa achter zich en kijkt rond in Midden-Oosten
Glynor Plet zet zijn loopbaan waarschijnlijk voort in Israël. Volgens De Telegraaf neemt de spits zaterdag een kijkje bij Hapoel Be'er Sheva, waar hij onder anderen met de trainer zal praten. De 26-jarige Amsterdammer heeft al een principeakkoord bereikt en kan een contract tekenen voor één jaar, met de optie voor nog een seizoen. De deal zal naar verwachting zondag worden bezegeld.

Update 23 september 12.53 uur - Plet kiest definitief voor avontuur in Israëlische competitie
Glynor Plet gaat aan de slag in de Israëlische competitie. De 26-jarige Nederlander tekent voor twee jaar bij Hapoel Be’er Sheva. Op Twitter zijn foto’s opgedoken van de spits in het shirt van de Israëlische club. Plet, die afgelopen seizoen door FC Twente werd verhuurd aan Racing Genk, had ook in de Eredivisie bij Roda JC Kerkrade kunnen gaan spelen, maar kiest dus voor het avontuur in Israël.

Bezig met laden …