voetbalzone

Update: Portsmouth lijkt toch van de ondergang gered te worden

Thijs Post23 okt 2010, 16:32
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2010, 16:32
Advertentie

Het einde is nabij voor Portsmouth. De uit de Premier League gedegradeerde club, opgericht in het jaar 1898, stevent op een definitief faillissement af. De club heeft de gesprekken met voormalig eigenaar en de voornaamste schuldeiser Alexandre Gaydamak afgebroken. Gaydamak eist een aanbetaling van de club om een aankoop voor de selectie door te laten gaan.

“Het lijkt erop dat de club gesloten zal worden, aangezien de eigenaren niet meer in staat zijn de club te laten handelen”, luidt de verklaring van de club. Slechts een overeenkomst tussen Gaydamak en de mogelijke koper van de club, Balram Chainrai, zal de club kunnen redden van het bankroet. In oktober werd een faillissementsaanvraag van de club nog van de tafel geveegd.

Portsmouth werd in 1898 opgericht en werkt haar thuiswedstrijden af op Fratton Park. De club werd tweemaal kampioen van de hoogste Engelse voetbaldivisie en degradeerde vorig seizoen naar de Championship. Daarin staat Pompey op dit moment vijftiende, met vijftien punten uit twaalf duels.

Update 16:32 uur - Portsmouth lijkt toch van de ondergang gered te worden
Vrijdag werd er nog gesproken over een mogelijk einde van Portsmouth, maar een dag later ziet de toekomst er alweer een stuk beter uit voor de noodlijdende club. De advocaten van voornaamste schuldeiser Alexandre Gaydamak hebben de zakenman geadviseerd om een regeling te treffen met Pompey, waardoor de toekomst van de club gegarandeerd kan worden. Portsmouth hoopt zaterdagavond meer duidelijkheid te kunnen geven.

Bezig met laden …