voetbalzone

Update: Portugal incasseert nieuwe domper en streept keeper weg

Daniel Cabot Kerkdijk17 jun 2014, 22:43
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2014, 22:43
Advertentie

In de komende 24 uur moet duidelijk worden hoe ernstig het blessureleed bij Fábio Coentrao en Hugo Almeida is. Het tweetal raakte maandag geblesseerd in de eerste WK-wedstrijd van Portugal tegen Duitsland, dat het team van Paulo Bento met liefst 4-0 klop gaf.

Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat zowel Coentrao als Almeida minimaal tien dagen aan de kant staat. Nader onderzoek moet uitwijzen of de respectievelijke spierblessures het tweetal langer aan de kant houden. Bondsarts Henrique Jones sloot een absentie van drie weken zeker niet uit.

“Het lijkt erop dat het WK voor mij voorbij is”, erkende Coentrao na afloop van de nederlaag tegen Duitsland. “Het is volgens mij geen simpele spierblessure, al hoop ik dat het meevalt. Dit overkomt je als profvoetballer, helaas moet het mij op een WK overkomen.” Bento zal minimaal een wedstrijd niet over Pepe kunnen beschikken: de verdediger kreeg tegen Duitsland een rode kaart.

Update 17 juni 19.41 uur - Coentrao komt niet meer in actie en kan koffers pakken
Fábio Coentrao komt niet meer in actie op het WK in Brazilië. De linksachter van de nationale ploeg van Portugal kampt met een zware spierblessure en hij is niet meer inzetbaar, zo meldt de Portugese voetbalbond (FPF) via de officiële kanalen. Inzake spits Hugo Almeida en Rui Patrício is de bond positiever gestemd, al is het nog maar de vraag of zij de eerstvolgende wedstrijd (op 23 juni tegen de Verenigde Staten) gaan halen.

Update 17 juni 22.43 uur - Portugal incasseert nieuwe domper en streept keeper weg
Rui Patricio komt in de resterende twee groepswedstrijden van Portugal niet meer in actie, dit WK. De 26-jarige doelman liep in het openingsduel met Duitsland maandagavond een blessure op, maar speelde wel door. Hij moet nu echter passen voor de overige wedstrijden, zondag tegen de Verenigde Staten en de donderdag erna tegen Ghana. Rui Patricio blesseerde zich tegen de Duitsers aan zijn dijbeen en onderging dinsdag een MRI-scan.

Die toonde aan dat hij de komende duels moet uitzitten: bondscoach Paulo Bento zal tegen de Verenigde Staten dan ook moeten kiezen voor Eduardo (34 interlands) van Dinamo Zagreb of Beto (7 interlands) van Sevilla. Het wegvallen van Rui Patricio is een nieuwe domper voor de Portugezen. Pepe kreeg maandagavond rood tegen de Duitsers, waarna er met 4-0 werd verloren. Fábio Coentrão en Hugo Almeida liepen bovendien spierblessures op.

Bezig met laden …