voetbalzone

Update: Portugees bevestigt transfer naar Atlético: ‘Dit is een droom’

Gijs Freriks12 apr 2016, 13:00
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2016, 13:00
Advertentie

Atlético Madrid heeft daags voor de Champions League-return tegen PSV belangrijke zaken gedaan op de transfermarkt. Los Colchoneros hebben volgens verschillende Spaanse media met Paços de Ferreira een akkoord bereikt over een transfer van Diogo José Teixeira da Silva, kortweg Diogo Jota.

/

Jota is een negentienjarige linksbuiten die bij Paços nog een contract had tot de zomer van 2020. Hij kwam er tot dusver tot 15 doelpunten en 14 assists in 39 wedstrijden en lijkt in de zomer dus de overstap te maken naar het Vicente Calderón. De international van Portugal Onder-20 gaat een contract voor vijf seizoenen tekenen.

Jota werd eerder nog in verband gebracht met onder meer Benfica en Barcelona.

Update 12 april 13.00 uur - Portugees bevestigt transfer naar Atlético: ‘Dit is een droom’
Atlético Madrid gaat zich inderdaad versterken met Diogo Jota. De aanvaller van Paços de Ferreira heeft de transfer voor de camera van Sport TV zelf aangekondigd: “Ik heb vanwege het project voor Atlético gekozen. Dit lijkt mij de meest geschikte club voor mij. Ik merkte dat de mensen bij Atlético mij erg graag wilden hebben. Ik ben er helemaal klaar voor, anders had ik de aanbieding natuurlijk niet geaccepteerd. Ik heb hier altijd van gedroomd”, aldus de negentienjarige Portugese linksbuiten, wiens transferrechten voor veertig procent in handen zijn van het Gestifute van zaakwaarnemer Jorge Mendes.

Bezig met laden …