voetbalzone

Update: Premier League neemt wijzigingen Blackpool in onderzoek

Erik van Dam11 nov 2010, 12:22
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2010, 12:22
Advertentie

Blackpool-manager Ian Holloway dreigt ontslag te nemen bij zijn club, als de Engelse competitiebond hem beboet voor het doorvoeren van rigoureuze teamwijzigingen. Afgelopen weekend verloren The Seasiders met 3-2 van Aston Villa; Holloway stelde liefst tien andere namen op ten opzichte van de wedstrijd ervoor tegen Everton, die in 2-2 eindigde.

/

Mick McCarthy, manager bij Wolverhampton Wanderers, kreeg vorig seizoen een reusachtige boete toen hij een vergelijkbaar 'vergrijp' pleegde. De Premier League staat niet toe dat coaches hun elftallen in een zwakke samenstelling het veld opsturen, omdat het gezien kan worden als competitievervalsing. Maar Holloway zegt ermee te stoppen, als hij gestraft wordt voor zijn beslissing. “Ik heb namelijk het volste recht om met mijn opstelling te doen wat ik wil”, zegt hij tegen BBC Sport.

Het bestuur van de Premier League zou op dit moment bezig zijn met een onderzoek naar Blackpool en Holloway, maar de coach geeft bij dezen dus al te kennen wat hij ervan vindt. “We verdienden op z'n minst een punt tegen Villa”, zo analyseert hij de wedstrijd. “Hoe durft iemand me vertellen met welke spelers ik moet werken. Ik respecteer hen en geef ze de kans. Ik ben de coach en behandeld spelers zoals ik dat wil.”

“Als een snugger figuur van de Premier League me gaat vertellen wie ik wel en niet mag opstellen, moet hij maar eens een kop koffie komen drinken. Dan krijgt hij die waarschijnlijk in zijn schoot. Laat ze me maar beboeten, het is een disgrace. Wij spelen vier duels in twaalf dagen en de spelers die ik wekelijks opstel, hebben moeite het hoge niveau vast te houden.”

Update 13:22 uur - Premier League onderzoekt 'zwakke basiself' Blackpool
Het bestuur van de Premier League heeft officieel bevestigd wat al vermoed werd; het onderzoekt de beslissing van Blackpool-trainer Ian Holloway om afgelopen weekend tien andere namen op te stellen tegen Aston Villa, in vergelijking met de wedstrijd ervoor tegen Everton.

Blackpool wordt eerst aangeschreven, voordat er een beslissing wordt genomen. Vorig seizoen kreeg Mick McCarthy een boete van zo'n dertigduizend euro, voor het opstellen van een compleet ander team. Holloway zei donderdag te stoppen als coach, als de Premier League hem zou straffen voor zijn beslissing.

Bezig met laden …