voetbalzone

Update: PSV hoopt dinsdag huurovereenkomst af te ronden

Erik van Dam24 aug 2015, 18:33
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2015, 18:33
Advertentie

Marcel Ritzmaier hoopte na zijn jaar bij SC Cambuur op een verlate doorbraak bij PSV, maar kwam bedrogen uit. De Oostenrijkse middenvelder kwam vorig seizoen maar zesmaal in actie in de Eredivisie en past ook nu weer niet in de plannen van coach Phillip Cocu. Dat vindt Ritzmaier jammer, maar hij hoopt wel dat hij dan een andere club vindt.

voetbalzone

NEC is al langere tijd geïnteresseerd, maar Ritzmaier geldt als een dure kandidaat voor de promovendus. Vooralsnog zit de middenvelder in Eindhoven en wacht hij af. Een echte kans bij PSV zit er voor hem niet in. “Ik had het eerlijk gezegd ook anders verwacht”, geeft de negenvoudig jeugdinternational van Oostenrijk toe bij Omroep Brabant.

Er zijn drie scenario’s denkbaar: of Ritzmaier blijft tegen wil en dank de tweede viool spelen bij PSV, of hij wordt verhuurd, of hij vertrekt permanent bij de club. Hij heeft nog twee weken de tijd om elders onderdak te vinden en ziet uit naar een oplossing. “Ik hoop dat daarin iets gebeurt. Er speelt wel iets”, verklapt de 22-jarige Ritzmaier.

Update 23 augustus 16.55 uur - NEC en PSV dicht bij akkoord over middenvelder
Marcel Ritzmaier maakt waarschijnlijk op korte termijn de overstap van PSV naar NEC. Algemeen directeur Bart van Ingen van de Nijmeegse club bevestigde dat zondag in gesprek met Omroep Gelderland. De Oostenrijker wordt voor een jaar gehuurd.

Update 24 augustus 18.33 uur - PSV hoopt dinsdag huurovereenkomst af te ronden
De overgang van Marcel Ritzmaier naar NEC lijkt niet meer lang op zich te zullen wachten. "UPDATE: PSV en Marcel Ritzmaier hopen morgen de verhuur van de middenvelder aan NEC af te ronden", zo maakt de Eindhovense club maandagavond via zijn officieel Twitter-account bekend. De middenvelder uit Oostenrijk heeft onder Phillip Cocu geen uitzicht op speeltijd, maar is in Nijmegen van harte welkom.

Bezig met laden …