voetbalzone

Update: ‘Publikumsliebling’ Bayern bevestigt: ‘Er is inderdaad gesproken’

Gijs Freriks17 mrt 2016, 16:43
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2016, 16:43
Advertentie

Josep Guardiola schijnt David Alaba mee te willen nemen naar Manchester City, maar kan zich de moeite besparen. De verdediger annex middenvelder heeft volgens BILD met Bayern München een akkoord bereikt over een nieuw contract.

/

De boulevardkrant meldt dat de 23-jarige Oostenrijker zijn tot medio 2018 doorlopende contract met ten minste drie jaar gaat verlengen en dat hij twaalf miljoen euro op jaarbasis gaat verdienen in Beieren. Vader annex zaakwaarnemer George en Robert Schneider, een andere belangenbehartiger, schijnen het al helemaal eens te zijn met Bayern.

De Publikumsliebling speelde in de jeugd van SV Aspern en Austria Wien en maakte in de zomer van 2008 de overstap naar Bayern. In 2011 werd hij even verhuurd aan TSG Hoffenheim en de linkspoot kwam tot dusver tot 203 wedstrijden voor Bayern. Hij won onder meer vier landstitels, driemaal de DFB-Pokal en één keer de Champions League.

Update 17 maart 17.43 uur - ‘Publikumsliebling’ Bayern bevestigt: ‘Er is inderdaad gesproken’
David Alaba gaat in de zomer helemaal nergens heen. Er is sprake van interesse van Manchester City, maar de verdediger van Bayern München bevestigde donderdag dat hij in onderhandeling is met zijn huidige club over een nieuwe verbintenis. “Er is gesproken, dat klopt”, bevestigt de Oostenrijker. “Bayern is mijn prioriteit. We zien wel hoe het zich ontwikkelt.” Naar verluidt wil de club Alaba tot medio 2021 vastleggen. Hij gaat zo’n tien miljoen euro per jaar verdienen.

Bezig met laden …