voetbalzone

Update: Racing Genk bevestigt contractverlenging voor 'toptrainer' Been

Erik van Dam28 jun 2013, 14:00
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2013, 14:00
Advertentie
/

Mario Been heeft volgens Het Laatste Nieuws zijn contract bij Racing Genk verlengd. De 49-jarige hoofdcoach leidde Genk naar plaats drie en vijf in de eerste twee seizoenen en won afgelopen seizoen de Belgische beker met zijn team. Hij uitte maandag zijn teleurstelling over het feit dat de contractverlenging nog niet in orde was, maar lijkt nu op zijn wenken bediend te worden met een nieuw contract tot 2016.

Genk haastte zich na de woorden van Been. Technisch directeur Gunter Jacob zei al direct dat er niets was om zorgelijk over te zijn. “Ik heb vanmorgen nog met de zaakwaarnemer van onze trainer gepraat. Ik hoop dat Mario hetzelfde doet”, zei hij maandag al. Woensdag voegde de algemeen directeur van Genk eraan toe dat beide partijen echt graag verder willen met elkaar. Inmiddels lijkt de verlenging al in orde.

Dat Been zijn handtekening zet, wijst er volgens Het Laatste Nieuws op dat Genk hem financieel tegemoetkomt. Been wilde beloond worden na zijn sterke seizoen. Toen hij in de zomer van 2011 door de spelersgroep werd weggestemd bij Feyenoord, vond hij al snel onderdak in Genk. Hij tekende er toen voor drie jaar; dit is zijn eerste verlenging.

Update 28 juni 14.00 uur - Racing Genk bevestigt contractverlenging voor 'toptrainer' Been
Het nieuws dat vrijdagochtend al opdook in de Belgische media is in de middag bevestigd door Racing Genk: Mario Been heeft zijn contract bij de club verlengd tot medio 2016. "Bij Genk zijn we opgetogen dat we een toptrainer als Mario voor langere tijd aan ons kunnen binden", zegt algemeen directeur Dirk Degraen op de website van zijn club. "De sportieve resultaten van het verleden doen enkel maar het beste vermoeden voor de toekomst. En dat is toch wat we voor deze club willen: een trainer die perfect past in onze strategie om de rol van stabiele topclub langzaam maar zeker in te nemen."

Bezig met laden …