voetbalzone

Update: Racing Genk verzoent Been weer met Vanden Borre

Robert Smid14 feb 2012, 18:02
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2012, 18:02
Advertentie
/

Mario Been leeft in onmin met één van zijn basisspelers. De hoofdtrainer van Racing Genk bereidt zich momenteel voor op de competitiewedstrijd van vrijdag tegen Sint-Truiden. Dat gaat hij echter doen zonder Anthony Vanden Borre. De Belgisch international is wegens disciplinaire redenen buiten de wedstrijdselectie gelaten en zal het aankomende competitieduel vanaf de tribune moeten volgen.

“Iedereen weet dat we in het teambelang moeten denken en dat is Anthony vergeten. Dat kan je een paar keer door de vingers zien, maar op een bepaald moment houdt het op”, aldus de Nederlandse oefenmeester op de officiële website van zijn werkgever. Been had het al met Vanden Borre aan de stok na het competitieduel met Zulte-Waregem, toen hij klagend van het veld liep toen hij werd gewisseld.

De waarschuwing die hij toen kreeg heeft niet geleid tot een verandering van het gedrag van de speler, die nu op de blaren moet zitten. Been baalt van de ontstane situatie. “We hebben intern maatregelen genomen. Vandaar dat hij er niet bij is. Hoe vervelend ik dat ook vind. Zeker als je weet dat het een persoonlijke strijd van mij is om hem wel aan de gang te krijgen. Of hij daar lessen uit trekt, zullen we na deze wedstrijd zien.”

Update 28 januari 11:10 uur - Been botst weer met steunpilaar: ‘Hij mag een week apart trainen’
Mario Been heeft Anthony Vanden Borre opnieuw uit de selectie van Racing Genk gezet. Werd de rechtsachter onlangs uit de kern gehouden voor het duel met Sint-Truiden, nu mist hij de krachtmeting met OH Leuven. “Anthony mag een weekje apart trainen”, laat Been optekenen in de Belgische media. Been weet nog niet of Vanden Borre een toekomst heeft bij de club. “Daar kan ik me nog niet over uitspreken. Aan mij heeft het alvast niet gelegen. Ik heb mijn nek uitgestoken voor Anthony, maar ik krijg geen gehoor. Het is zonde. Ik weet echt niet hoe het verder moet.”

Update 14 februari 19:02 uur - Racing Genk verzoent Been weer met Vanden Borre
Racing Genk heeft ingegrepen om uit de crisis te komen. Mario Been blijft het vertrouwen krijgen van de clubleiding, maar heeft wel de opdracht meegekregen orde op zaken te stellen. Volgens diverse Belgische media krijgt Anthony Vanden Borre een nieuwe kans bij de hoofdmacht; hij moest na enkele incidenten met Been apart trainen. De directie zat echter in haar maag met die 'kapitaalvernietiging' en verzoende trainer en speler met elkaar. De international beschikt bij Genk over een aflopend contract, maar de club kan een optie voor één jaar lichten.

Bezig met laden …