voetbalzone

Update: Racing kiest voor nieuwe coach in aanloop naar Barcelona-thuis

Erik van Dam09 mrt 2012, 14:45
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2012, 14:45
Advertentie
/

Racing Santander heeft woensdag trainer Juan José González Argüelles, kortweg Juanjo, op straat gezet. De nummer achttien van de Spaanse competitie maakt via de officiële kanalen bekend dat het niet langer met Juanjo doorgaat vanwege de tegenvallende resultaten. Juanjo nam in november nog het stokje over van Héctor Cúper.

Cúper begon aan het seizoen 2011/12 als opvolger van Marcelino García Toral, maar sneuvelde in de herfst al. Na overleg tussen trainer en club besloot de Argentijn weg te gaan en Juanjo de kans te gunnen, het beter te doen bij Santander. Daar slaagde de 38-jarige coach, die voor het eerst als hoofdtrainer aan het werk was, echter niet in.

Afgelopen weekend verloor Santander met 4-2 bij Rayo Vallecano; de negende nederlaag van het seizoen alweer. Komend weekend zullen Fede Castaños en Pablo Pinillos de honneurs waarnemen in de wedstrijd tegen Barcelona. Na Michael Laudrup, Cúper, Juan Carlos Garrido, Gregorio Manzano, Javier Aguirre, Fabri González, Manolo Preciado en Marcelino is Juanjo de negende trainer die voortijdig sneuvelt.

Update 9 maart 15:45 uur - Racing kiest voor nieuwe coach in aanloop naar Barcelona-thuis
Álvaro Cervera is de nieuwe hoofdtrainer van Racing Santander, zo meldt de Primera División-club via de officiële kanalen. De 46-jarige oefenmeester tekende een contract tot aan het eind van het seizoen. Cervera, voormalig Spaans international, komt over van Recreativo de Huelva, waar hij medio 2011 aan de slag was gegaan. Racing speelt komende zondag thuis tegen titelverdediger Barcelona.

Bezig met laden …