voetbalzone

Update: Rangers verliest hoger beroep en mag geen transfers doen

Thijs Post17 mei 2012, 07:45
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2012, 07:45
Advertentie

Het gaat niet goed met Glasgow Rangers. De club bouwde een gigantische schuldenlast op en onder eigenaar Craig Whyte begaf de ploeg zich richting de rand van de afgrond. De Schotse voetbalbond SFA heeft ingegrepen: Whyte mag nooit meer een rol spelen in het voetbal, terwijl de 54-voudig landskampioen een boete heeft gekregen van bijna 200.000 euro en de komende twaalf maanden geen transfers mag afronden.

De club zelf laat via de officiële kanalen weten ‘geschokt’ te zijn door de straffen die zijn uitgedeeld door de bond. “Bij de club zijn we allemaal geschokt door de draconische sancties die zijn opgelegd aan Glasgow Rangers”, zegt curator Paul Clark. “Aan de ene kant is de disciplinaire commissie het met ons eens dat de wanorde is veroorzaakt door een man, Craig Whyte.”

“Het is moeilijk te begrijpen dat de club dan even zwaar gestraft is als Whyte”, vervolgt Clark. “Zoals iedereen weet is hij niet de juiste persoon om een club te managen en straffen voor hem zullen weinig impact hebben. Een straf voor Rangers zal de herbouw van de club echter dusdanig ondermijnen. We hebben de redenen voor de straf gevraagd en hebben de intentie om in beroep te gaan”, aldus Clark.

Update 17 mei 07:45 uur - Rangers verliest hoger beroep en mag geen transfers doen
De wolken boven Ibrox Park, het stadion van Glasgow Rangers, worden steeds donkerder. De Schotse topclub kampt met serieuze financiële problemen en mag een jaar lang geen transfers doen. Rangers was tegen deze beslissing van de Schotse voetbalbond SFA in beroep gegaan, maar heeft het hoger beroep verloren. De 54-voudig landskampioen is nog druk op zoek naar een nieuwe clubeigenaar.

Bezig met laden …