voetbalzone

Update: Rapid noemt komst Vennegoor 'internationaler Transfer-Coup'

Daniel Cabot Kerkdijk30 aug 2010, 17:22
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2010, 17:22
Advertentie

Jan Vennegoor of Hesselink zet zijn carrière voort bij Rapid Wien. De 31-jarige aanvaller is een contract voor twee seizoenen overeengekomen met de huidige nummer vier in de Oostenrijkse competitie. De negentienvoudig international hield de voorbije weken zijn conditie op peil bij PSV.

Vennegoor of Hesselink kon ook aan de slag bij onder meer Feyenoord, maar had een grote voorkeur voor een nieuw buitenlands avontuur. "Een mooie ervaring opdoen", antwoordde de lange spits onlangs op de vraag wat hij het liefst wilde. "Ik wil heb de laatste vierenhalf jaar in het buitenland gespeeld en dat bevalt me wel."

Vennegoor of Hesselink begon zijn profcarrière in 1996 bij FC Twente, waarna hij uitkwam voor PSV, Celtic in Schotland en vorig seizoen voor het Engelse Hull City. Met Rapid Wien speelt de aanvaller ook in de Europa League. De Oostenrijkers stuiten in de groepsfase op FC Porto, Besiktas en CSKA Sofia.

Update 17:22 uur - Rapid noemt komst Vennegoor 'internationaler Transfer-Coup'
Bij Rapid Wien is men maar wat blij met de komst van Jan Vennegoor of Hesselink. De 31-jarige spits heeft maandag een tweejarig contract ondertekend bij Rapid Wien, de nummer vier van Oostenrijk. De aanvaller heeft bij zijn nieuwe club rugnummer 10 gekregen en traint dinsdag voor de eerste keer mee. Technisch directeur Alfred Hörtnagl spreekt via de officiële kanalen van Rapid van een geslaagde zet. "We zijn erin geslaagd een 'internationaler Transfer-Coup' af te dwingen."

Bezig met laden …