voetbalzone

Update: RB Salzburg ontkent aanstelling Stevens

17 apr 2009, 16:44
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2009, 16:44
Advertentie
Volgens de vrijdageditie van het dagblad Österreich is Huub Stevens volgend seizoen de nieuwe coach van Red Bull Salzburg. Alhoewel de huidige lijstaanvoerder van de Oostenrijkse Bundesliga ontkende in gesprek te zijn met de voormalig trainer van onder andere PSV, hebben beide partijen naar verluidt overeenstemming bereikt.



Stevens wordt in de Mozartstad de opvolger van Co Adriaanse en tekent voor een jaar. Na een onderhoud met de steenrijke eigenaar Didi Mateschitz besloot de Limburger zijn ja-woord te geven aan de Rote Bullen. Hij heeft als doel mee te doen om de landstitel en een goede indruk achter te laten in de Champions League.

In Oostenrijk is men de prestaties van Stevens in de Bundesliga niet vergeten. Hij veroverde in 1997 met Schalke 04 de UEFA Cup en stak daarnaast tweemaal de DFB Pokal de lucht in. Daarna was hij onder andere werkzaam bij Hertha BSC, 1. FC Köln en Hamburger SV. De samenwerking met PSV duurde slechts een half jaar

Red Bull Salzburg kondigde eerder deze maand het afscheid van Adriaanse aan. Ondanks het succes in eigen land wordt het aflopende contract niet verlengd. "Er zijn simpelweg een aantal zaken die het onmogelijk maken met elkaar verder te gaan", vertelde technisch directeur Heinz Hochhauser op de website van Red Bull Salzburg.

Update 16:44 uur:
Huub Stevens is (nog) niet de nieuwe trainer van Red Bull Salzburg voor komend seizoen. In een officiële verklaring benadrukt woordvoerder Thomas Blazek dat de club nog geen besluit heeft genomen. "Er is nog niets besloten en dat zal ook niet in de komende dagen of zelfs weken gebeuren. Hooguit aan het eind van het seizoen."

"Stevens is één van de vele kandidaten, die eventueel bijons in aanmerking zou kunnen komen. Van een officiële aanstelling, zoals vandaag werd beweerd, is echter nog geen sprake", aldus Blazek. De koploper van de Oostenrijkse Bundesliga neemt aan het eind van het seizoen afscheid van Co Adriaanse, die nog geen jaar in dienst is.
Bezig met laden …