voetbalzone

Update: RC Genk denkt na over voorstel tot huur van Go Ahead Eagles

Bart Kruyt27 jul 2011, 08:20
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2011, 08:20
Advertentie

Istvan Bakx krijgt wellicht een nieuwe kans bij Racing Genk. De Nederlandse aanvaller komt niet in de plannen van Frank Vercauteren voor en traint daardoor apart van de selectie, maar evenals zijn drie lotgenoten is hij wel ingeschreven voor de Champions League. Dat heeft alles te maken met de huidige status van de groep van de Belgisch landskampioen.

Genk verloor deze zomer onder anderen Thibaut Courtois, Eric Matoukou en Chris Mavinga en haalde daar nog geen nieuwe spelers voor terug. Vercauteren voelde zich daarom genoodzaakt om enkele bannelingen toch maar in te schrijven voor de Champions League en naast Bakx mogen nu ook Stein Huysegems (vorig jaar Roda JC Kerkrade), Balázs Tóth (vorig jaar VVV) en Davino Verhulst (vorig jaar Willem II) volgens Voetbal International hopen op een nieuwe kans.

Genk wil de overbodige spelers nog wel verkopen en de kans dat zij ook daadwerkelijk in actie zullen komen in de Champions League is dan ook erg klein. Bakx werd in het afgelopen seizoen verhuurd aan FC Den Bosch, nadat hij in het jaar daarvoor maar vier wedstrijden voor Genk had gespeeld. Eerder speelde de aanvaller in België voor KV Kortrijk.

Update 27 juli 08:20 uur RC Genk denkt na over voorstel tot huur van Go Ahead Eagles
GA Eagles wil aanvaller Istvan Bakx van RC Genk huren. Dat verklaart ook de aanwezigheid van de 25-jarige aanvaller bij het oefenduel tussen de Deventer club en Jong PSV (3-1). De Belgische kampioen denkt nog na of het Bakx wil verhuren dan wel verkopen. "We zijn met Genk in gesprek'', zegt voorzitter Edwin Mulder woensdag in gesprek met de Stentor. "We willen het liefst een jaar huren en dan kijken. Genk is daar aan het over nadenken.''

Bezig met laden …